Ülkenin birçok şehrinde yakıt istasyonları kapanırken açık olanların önünde ise uzun kuyruklar oluştu. Nijerya'nın ticari şehri Lagos'ta taksicilik yapan Alaba Oluwole, bir akaryakıt istasyonunda yakıt alamadan altı saat geçirdiğini belirtti.

Şiddetlenen çatışmalarda ölü sayısı 56'ya çıktı Şiddetlenen çatışmalarda ölü sayısı 56'ya çıktı

Oluwole, yakıt krizi nedeniyle iki gündür çalışmadığını kaydederek, "Eve ekmek götüremiyorum. Benzin istasyonunda yaşanan kargaşanın ardından satışlar durdu. Herkesin yakıta ihtiyacı var ve sabırları tükendi" dedi.

Yakıt krizi, ülke genelinde hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Yaşanan sıkıntı nedeniyle karaborsada yakıt fiyatları arttı, ulaşım ücretleri zamlandı.

Nijerya Temsilciler Meclisi, devam eden yakıt kıtlığı nedeniyle Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Heineken Lokpobiri'yi çağırmıştı. Nijerya Ulusal Petrol Şirketi'nden (NNPC) yapılan açıklamada ülkedeki sınırlı yakıt mevcudiyetinin lojistik sorunlardan kaynaklandığı ve bu problemlerin giderileceği belirtilmişti.

Nijerya, Afrika'nın en büyük petrol üreticisi olmasına rağmen rafineri sayısının yetersizliği nedeniyle akaryakıtın neredeyse tamamını ithal ediyor.

Kaynak: AA