GÖKÇE ADAR / 9 EYLÜL GAZETESİ

Türkiye'nin en güvenilir insaları sıralamasında ilk sırada yer alan duayen araştırmacı gazeteci- yazar Uğur Dündar, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 9 Eylül Gazetesi'nin düzenlediği imza etkinliğinde İzmirlilerle bir araya geldi. 

Uğur Dündar'a kitap imzalatmak ve fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturan İzmirliler usta gazeteciye Halk Arenası'nı özlediklerini belirterek kendisini yeniden ekranlarda görmek için sabırsızlandıklarını söylediler.

'O Halde Biz Anlatalım' kitabını imzalayan Dündar, sevenleriyle fotoğraf çektirdi, sohbet etti. İzmirlilerin fotoğraf çektirmek ve kitap imzalatabilmek için birbiriyle yarıştığı, uzun kuyruklar oluşturduğu gecede Uğur Dündar hayranlarının sorularını yanıtladı. 

İzmir'in kurtuluş günü 9 Eylül'de İzmirlilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Dündar, ““Okuyucularımla her zaman sıcak bir ilişki halindeyiz. İmza günlerimde beni yalnız bırakmıyorlar. Hep geliyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor. Eksik olmasınlar” dedi. 

9 Eylül tarihinin önemine de değinen Dündar: “9 Eylül, sadece benim için değil bu kutsal topraklarda yaşayanlar için, tüm yurttaşlarımız için çok değerli bir gün. Kuruluşun ve kurtuluşun simgesi olan bu günü bize armağan edenleri, ne kadar ansak ne kadar teşekkür etsek az. İyi ki böylesine muhteşem bir kenti bize armağan etmişler” ifadelerini kullandı.

 

Fuardaki canlanma çok güzel

Dündar, İzmir Fuarı’nda yaşanan yoğunluğun mutluluk verici olduğunu ancak dikkat çekici etkinliklerin arttırılması gerektiğini belirterek, “İzmir Fuarı eski coşkusunu anımsatan bir görünüm içerisinde. Eski yıllara göre daha iyi durumda. Ancak, daha çok dikkat çekici etkinler gerekli. Bu etkinlikler olduğu takdirde; nostalji tekrar canlanacak ve İzmir Fuarı eski günlerine kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.  

Dikmen: Mutluyuz

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de 9 Eylül Gazetesi sergiliğinde Uğur Dündar gibi ülkeye mal olmuş büyük bir değeri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: “9 Eylül'lerde İzmir Fuarı, her zaman dolup taşmıştır. Bugün de bizi hiç şaşırtmadı. Ben de fuar alanına girebilmek için uzun kuyruklarda bekledim. Uğur Dündar’a olan bu ilgi bizi hiç şaşırtmadı. İzmirlilerin Uğur Dündar’a olan ilgisi gerçekten görülmeye değer. Bizde bu ilgiyi gördükçe çok fazla mutlu oluyoruz. Sevenleri kendisiyle adeta fotoğraf çektirmek, kitabını imzalatmak için yarışıyor. Sosyal medya hesaplarından naklen yayın yapıyorlar. Böyle bir ilgiye aracı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. 

Halk Arenası'nı özledik

İmza gününe katılan okuyuculardan Mustafa Acar, duyduğu heyecanı dile getirerek, “Uğur Dündar benim çok severek takip ettiğim bir gazeteci. Tam bir Cumhuriyet gazetecisi. Yazılarını sürekli olarak takip ediyorum. Kitabını aldım onunla resim çektirdim gerçekten elim ayağım titriyor. Bizi fuar aracılığıyla sevdiğimiz yazarlarla buluşturan İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne ve gazetemiz 9 Eylül'e çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir başka okuyucu ise sadece Uğur Dündar'a kitap imzalatabilmek için bir buçuk saat kuyrukta beklediğini belirterek, “Dündar benim rol modelimdi. O'na olan hayranlığımdan Basın Yayın Fakültesi'ne girdim, gazetecilik okudum. Bu akşam onunla birlikte olabilmek büyük mutluluk” diye konuştu.

Bir diğer hayranı Uğur Dündar'a kitap imzalatma ve sohbet görüntülerini Almanya'da yaşayan ailesiyle paylaşırken, bir diğer hayranı Tunceli Pülümür ilçesinde yaşayan ve Dündar hayranı hemşerileriyle canlı whatsaap görüntüsü paylaştı, Tuncelili vatandaşlar telefondan Dündar'a sevgilerini iletti.

Halk Arenası'nın ne zaman başlayacağı ve hangi kanalda yayınlanacağı konusu da vatandaşların Uğur Dündar'a sorduğu soruların başında yer aldı.

Usta gazeteci bu konuda önceliğin Sözcü TV'de olacağını ancak iki üç alternatifin de bulunduğunu belirterek, “Henüz değerlendirme aşamasındayım. Ama Halk Arenası yeni sezonda kesinlikle ekranlarda yerini alacak. Hangi kanal olacağı önümüzdeki günlerde netleşecek” cevabını verdi. 

Gece hayranlarının Uğur Dündar ile hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son bulurken, satılan kitapların gelirlerinin Dündar'ın öğrenci bursu için kullanılacağı açıklandı.