İzmir'in Selçuk İlçesi Belevi Mahallesi'nde pazar gecesi üç otomobilin çarpıştığı zincirleme kazada 1 kişi hayatını kaybetmiş 1'i ağır, 8 kişi yaralanmıştı.
Tire- Belevi yolunun yapılmamasını sık sık meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yolun bir an önce yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
"Onlarca kişinin ölümüne neden olan Tire-Belevi yolunun duble yol olacağı ve Nisan ayında ihaleye çıkılacağı söylenmişti. Üzerinden 7 ay geçmesine rağmen ihale süreci sonlandırılamadı, çalışmalar başlamadı. Biz o zaman uyarmıştık. Bu yolu bir an önce yapın, yoksa ölümlerden iktidarınız sorumludur, demiştik. 28 kilometrelik yolun yapımına bütün uyarılarımıza rağmen başlanmıyor. Yitirdiğimiz bu canların hesabını kim verecek. Aralık ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a Tire-Belevi yolu ile ilgili son gelişmeleri sorduk. Bakan, 'yolun ihalesi yapıldı. İlgili katılımcılara bildirildi. Yasal itiraz süreçleri bekleniyor. İdareye iki itiraz var" demişti. Bakanın bu cevabının üzerinden de yaklaşık iki ay geçti ve yolla ilgili herhangi bir adım atılmadı. Dünyanın en büyük, en uzun köprülerini yapmakla övünen iktidar, onlarca cana mal olmasına rağmen 28 kilometrelik yolu yapamıyor. O yolda yitirdiğimiz bir can her şeyden daha değerli ve önemlidir. Sayın Bakan'a bir kez daha sesleniyorum. Bu yolu biran önce yapın."