Soma’da 301 işçinin can verdiği facianın ardından işlerinden tazminatsız olarak atılan ve Soma’dan Ankara’ya yürümek isteyen ancak yürüyüşleri jandarma ve polis ekipleri tarafından engellenen Somalı madenciler yollara yatarak yolun açılmamasını protesto etti.
Bağımsız Maden-İş'in Twitter hesabında işçilerin videosunu paylaşılarak, "Ankara yürüyüşümüzün 6. günü sabahından herkese günaydın... Uyumuyoruz, yolu açın!" notu düşüldü.

6 gündür yolun açılmasını alanda çadır kurarak bekleyen işçilerden oluşan bir heyet dün Meclis'e gitti.

Meclis’e giden heyet, siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler yapıp, sorunlarını aktardı.

Yapılan görüşme sonrası konuşan Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme ve Eğitim Uzmanı Başaran Aksu, "15 Ekim'de 2. görüşmemizi yapacağız, somut bir sonuç almayı ümit ediyoruz. Yürüyüşe başlayan arkadaşlarımızın azmi, cesareti sabrı sayesinde olumlu şeyler oldu. Biz hakkımız olan ücretlerin tarafımıza verilmesini istedik. 5 yıl önce almış olsaydık daha farklı planlar yapabilirdik, ne başarılırsa mücadeleyle, inançla, kararlılıkla başarılacak. Buradaki var oluşumuzu sürdüreceğiz. Ankara'ya yürüyüşümüz devam edecek" dedi.

Ne olmuştu?

Soma Holding ve Uyar Madencilik’te çalışan 3 bin 500 işçilerin ve Bağımsız Maden-İş’e bağlı sendikacıların, Soma’dan Ankara’ya yürüyüşleri, yürüyüşe başladıkları gün olan 5 Ekim'de Manisa Kırkağaç’ta  durdurulmuş ve yola jandarma tarafından barikat kurulmuştu.