İzmir'deki bir anaokulunun, yaşları 3 ile 5 arasında değişen öğrencileri aldıkları işaret eğitimini sahneye taşıdı. Yılsonu gösterisinde İzmir Marşı ve daha pek çok şarkı işaret diliyle söylendi.

AYDANİzmir'de eğitim veren bir anakolunda küçük öğrencilere işaret dili dersi veriliyor. Eğitmen Müge Gobel tarafından verilen derslerde en küçüğü 3, en büyüğü ise 5 yaşında olan öğrenciler engelsiz iletişimin kapısını aralıyor. Verilen eğitim sayesinde çocuklar engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara karşı empati kurarken toplumda bu konuda farkındalık oranı da yükseliyor. İnsanları bu konuya duyarlı hale getirmek için çok çaba sarf ettiklerini belirten yetkililer bir çocuğun ileride her şeyi değiştirebileceği fikrinden hareketle bu derslere başladıklarını belirtti. Çocukların her engel grubunu tanımalarını ve ne hissettiklerini anlamaları için gerçekleştirdikleri çok sayıda proje olduğu bilgisini de paylaştı.

https://youtu.be/A2AOzhqYtuo

VELİLER DE GAYRETLİ


Verdikleri eğitimden çok olumlu dönüşler aldıklarını ifade eden Eğitmen Müge Gobel, ailelerin de eğitimlere tam not verdiğini kaydetti ve “Çocukların aldıkları bu eğitim velilerimize de dolaylı yoldan fayda sağladı. Artık onlar da bu konu hakkında çeşitli videolar izleyerek işaret dilini öğrenmeye ve çocuklarına bu anlamda destek sağlamaya çalışıyor. Bu eğitimdeki esas amacımız hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmamak ve unutturmamak. Bugünün çocukları yarının anne babaları olacak. Onlar bu konuda ne kadar duyarlı yetişirse ileride bu konuda bilinçli insan sayısı da o kadar fazla olacak” dedi. Çocuklar aldıkları eğitimi sahneye taşımayı da ihmal etmedi. Bu sene yıl sonu töreninde işaret diliyle özel gösteri yapan minik öğrenciler İzmir Marşı'nı, İstiklal Marşı'nı ve daha birçok şarkıyı söylerken aynı anda işaret dilini kullandı. Minik yüreklerin engelleri yıkmak için gösterdiği bu çaba aileleri ve öğretmenleri tarafından da ayakta alkışlandı.