Haber/ Didar DEMİRCİ

Genel İş İzmir 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, işçilerin enflasyona yenik düşmeyeceği bir toplu sözleşme istediklerini belirterek, “Biz taslakta yazanı istiyoruz” dedi.

Genel-İş Sendikası İzmir 8 Nolu Şube ile Çiğli Belediyesi arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca işçiler greve çıktı. Belediye binası önünde iki gündür grevde olan işçilere İzelman ve İzenerji işçileri de destek verdi. İşçiler, “İş, ekmek yoksa barışta yok. Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır. Yılgınlık yok direniş var. Sadaka değil toplu sözleşme” sloganları attılar. Genel İş İzmir 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, işçilerin enflasyona yenik düşmeyeceği bir toplu sözleşme istediklerini belirterek, “Biz taslakta yazanı istiyoruz” dedi.

GÖRÜŞMELERE AÇIĞIZ

Greve çıkmalarının ardından bir kez daha müzakere masasına çağrıldıklarını ancak aynı teklifle karşılaştıklarını aktaran Gümüştekin, “Yeni bir teklife ve müzakerelere açığız. Şu an üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz” ifadelerini kullandı. Çiğli halkının işçisine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Gümüştekin, “İşçinin işini severek yapması için Çiğli halkının işçisine sahip çıkması ve enflasyona yenik düşen bir ücrete çalışmaması için bu süreçte işçisine destek olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Çiğli’de çöp toplama işinden park bahçelere kadar genel iş kolundaki işçilerin yüzde 90’ının grevde olduğunu söyleyen Gümüştekin, “Biz taslağımızda olan şeyleri istiyoruz. Tek isteğimiz enflasyonun altında kalmamak. İşçinin geçinmesi için bu şart” ifadelerini kullandı.