İzmir’deki depremde yıkılan apartmanların arama kurtarma çalışmalarının bitmesi ardından enkaz kaldırma çalışmaları da sona erince, ağır hasarlı binalar yıkılmaya başladı. Bornova ilçesi Manavkuyu Mahallesi 249/2 sokakta bulunan Egemen apartmanının yıkımına başlandı.

Kediler kurtarıldı

Apartmanda kedileri olan vatandaşlar için itfaiye ekipleri asansörlü itfaiye araçlarıyla o evler kapan yerleştirdi. Yaklaşık 4 saat boyunca yıkım çalışması durdurularak içerdeki kediler çıkarılmaya çalışıldı. Yaklaşı 9 kedi apartmandan çıkarıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Egemen apartmanı bayraklarla süslenmişti. Balkonlarda asılı olan 7 Türk bayrağı ve apartmanın çatısından aşağı sarkıtılan dev Türk bayrağı da İtfaiye ekipleri ve iş makineleri ile teker teker alındı. Yaklaşık 1 saate toplanan Türk bayraklarının ardından Egemen apartmanının yıkımına başlandı.
Aparman sakinlerinden Zafer Dilekmen polis ekipleri tarafından Türk bayrakları teslim edildi. Bayrakları öpüp alnına koyan Dilekmen Önce bayrağımız diyerek “Öncelikle bayrakları almalarını istedim zaten evlerimiz yıkıldı. Bari bayraklarımızın kurtaralım dedi. Öncelikle bayrakları aldılar, şimdi de evlerimiz yıkılıyor. 29 Ekim'de bayrak asmıştık bu büyük Bayrakta 2 apartman arasındaydı önce bunu aldık. Sonra bütün bayrakları topladık şimdi de evimiz yıkılıyor” dedi.

Gözyaşları içerisinde evlerinin yıkımını izlediler

Evlerin yıkımına başlandığından apartman sakinleri gözyaşlarını tutamadı. Çaresiz bir şekilde evlerinin yıkıldığını izleyen vatandaşlar bir birlerini teselli etmeye çalıştı. Yıkım anları ise havadan drone ile görüntülendi.