MHP Lideri Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya üzerinden tartıştı. Ardından bir grup Akşener'in evinin önünde toplandı, gerginlik yaşandı. İstanbul Valiliği gösteriye katılanlarla ilgili soruşturma başlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında Twitter üzerinden tartışma yaşandı. Bahçeli'nin kendisine yönelik "Bölmek istediğin MHP'ye yönelik vandal tutumuna devam edersen, sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın, büyük lafı dinle" şeklindeki sözlerine, Akşener partinin adresini vererek "Demirden korksak trene binmezdik" diye yazdı.

Sosyal medyadaki bu atışmanın ardından, Meral Akşener'in İstanbul Beylerbeyi'ndeki evinin önünde toplanan bir grup, Devlet Bahçeli lehine slogan atmaya başladı.

Kapıya çıkan Akşener gruba tepki gösterdi. Ardından da sosyal medya hesabından görüntü paylaştı. Durumu haber alan İyi Partiler de Akşener'in evine geldi.

Akşener'in bugün bir açıklama yapması bekleniyor. Akşener'in, Twitter hesabından yaşanan olaya ilişkin paylaştığı görüntü.

https://youtu.be/BtnF5Pkafd4

SORUŞTURMA BAŞLATILDI


Yaşanan olayla ilgili İstanbul Valiliği harekete geçti, gösteriye katılanlarla ilgili tahkikat başlatıldığı duyuruldu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün akşam 23.30 sıralarında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in konutunun önünde meydana gelen izinsiz gösteri ve protesto eylemine katılanlar hakkında adli mercilere intikal ettirilmek üzere Valilikçe derhal tahkikat başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sayın Genel Başkan'ın konut güvenlik tedbirlerinin kaldırılması yönündeki farklı tarihli iki talebine rağmen konut çevre güvenliğini sağlamakla görevli polis ekibi Valiliğimizce görevine devam ettirilmektedir.
Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ilimizin huzur ve sükununa yönelik her türlü eylem ve kişi hakkında yasaların verdiği görev ve yetkiler tereddütsüz yerine getirilecektir."

SOYLU'DAN TALİMAT


Öte yandan olayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da bir açıklama geldi. Soylu, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evininin önündeki nümayiş konusunda gerekli takibatın yapılması hususunda hemen İstanbul Valiliği talimatlandırılmıştır" diye konuştu.