Iğdır'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla 100. Yıl Halk Kütüphanesi önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirilmişti. Tören sırasında etkili olan yağış nedeniyle Iğdır Valisi Ercan Turan şemsiye ile alana çıkmıştı.

21700994 860X480

OLAY, TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Ancak Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz ile Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Orhan Severli başta olmak üzere gaziler yağmur altında kalmıştı. Alanda bulunan basın mensuplarının görüntü aldığı fark edildiğinde ise alandaki şemsiyelerin toplatılması dikkat çekmişti.

1200Xauto-145

VALİ HABERİNİ YAPAN MUHABİR GÖZALTINA ALINDI
Konu bir anda gündem olmuş ve yaşanan olay tepkileri de beraberinde getirmişti. Olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Haberi yapan İHA muhabiri Sebahattin Yum'un gözaltına alındığı öğrenildi.

1200Xauto (1)-104

İzmir Kooperatif Davası'nda savcı mütaalasını açıkladı
İzmir Kooperatif Davası'nda savcı mütaalasını açıkladı
İçeriği Görüntüle

Bununla ilgili olarak bir haber yayınlayan İHA tarafı ise haberde, "Iğdır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltına alınan muhabir Sebahattin Yum'un, geçtiğimiz günlerde Iğdır'da düzenlenen gaziler günü etkinliğinde yaptığı "Valiye şemsiye var, gazilere yok" haberi gündem olmuştu" ifadelerine yer verdi.

1200Xauto (2)-75

Kaynak: AJANSLAR