Türk sporunun en önemli çatı kuruluşlarından biri olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), İstanbul’daki Olimpiyat Evi’nde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul ile yeni başkanını belirledi. Yapılan seçimde, spor yönetimindeki tecrübesiyle bilinen Prof. Dr. Veli Ozan Çakır, delegelerin oylarıyla TMOK Başkanlığı görevine seçildi.

Spor camiasının yakından takip ettiği genel kurulda, yalnızca başkanlık seçimi değil, aynı zamanda yeni dönemin yol haritasını şekillendirecek yönetim kurulu da netleşti.

Günay Güvenç’ten sert çıkış: Uğurcan’a yapılanları unutmayacağız
Günay Güvenç’ten sert çıkış: Uğurcan’a yapılanları unutmayacağız
İçeriği Görüntüle

Spor yönetiminde güçlü bir profil öne çıktı

Yeni başkan Prof. Dr. Veli Ozan Çakır, daha önce yürüttüğü Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü göreviyle Türk sporunun gelişiminde aktif rol oynayan isimlerden biri olarak biliniyor. Özellikle altyapı yatırımları, federasyonlarla koordinasyon ve uluslararası organizasyon süreçlerinde gösterdiği performans, seçim sürecinde de belirleyici oldu.

Çakır’ın başkanlığa seçilmesiyle birlikte TMOK’ta yeni bir vizyonun hayata geçirilmesi bekleniyor. Sporun tabana yayılması, olimpik branşlarda başarıların artırılması ve uluslararası arenada Türkiye’nin daha güçlü temsil edilmesi, yeni dönemin öncelikli başlıkları arasında yer alıyor.

Yönetimde dikkat çeken isim: Özlem Akdurak

Yeni oluşturulan TMOK yönetim kurulunda yer alan isimler de spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bu isimler arasında özellikle Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’ın yönetimde yer alması dikkat çekti.

Akdurak’ın yönetim kuruluna dahil edilmesi, özellikle deniz sporları ve olimpik branşlarda çeşitliliğin artırılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yelken sporunda elde edilen uluslararası başarıların ardından, bu birikimin TMOK yönetimine taşınması, yeni dönemde farklı branşlara da olumlu yansıyabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Muhabir: Yağmur Karadağ