Bu gezegen adayları, NASA’nın TESS uydusu ile gözlemlendi. Bu gezegenlerin boyutları, Jüpiter, Satürn ve Neptün gibi dev gezegenlere benziyor. Bu gezegenlerin, etrafında döndükleri yıldızlara olan uzaklıkları ve yörünge süreleri de farklılık gösteriyor. 85 gezegen adayından 60’ı, TESS ile ilk kez keşfedilirken, 25’i ise TESS verilerini kullanan diğer araştırmacılar tarafından bulundu.

Voldemort'un ismi yaşatılacak! Voldemort'un ismi yaşatılacak!

Yaşam için uygun sıcaklık aralığı

Independent Türkçe’nin haberine göre, araştırmacılar, bazı gezegen adaylarının, yaşam için uygun sıcaklık aralığına sahip olduğunu söylüyor. Bu sıcaklık aralığı, gezegenin yüzeyinde suyun sıvı halde kalabileceği bir aralık anlamına geliyor. Araştırmacılar, bu gezegenlerin, yıldızlarına olan uzaklıklarının, yaşam için uygun sıcaklık aralığını belirlediğini belirtiyor.

TESS’in görevi

TESS, Transiting Exoplanet Survey Satellite, yani Geçiş Yapan Gezegenleri Araştırma Uydusu’nun kısaltmasıdır. TESS, 2018 yılında uzaya fırlatıldı. TESS’in görevi, Güneş Sistemi’nin yakınındaki yıldızların etrafında dönen gezegenleri bulmak. TESS, bu gezegenleri, yıldızların önünden geçerken oluşan ışık değişimlerini ölçerek tespit ediyor. TESS, şimdiye kadar binlerce gezegen adayı keşfetti. Bu gezegenlerin bir kısmı, yaşam için uygun olabilecek gezegenlerdir.

Kaynak: HABER MERKEZİ