AÇIKÖĞRETİM LİSESİ’Nİ BİTİRDİ
SİNAN GENÇ/ Sinan Salman (32) kamyon şoförü bir baba ile ev hanımı bir annenin üç çocuğundan doğuştan serebral palsi hastası olarak dünyaya geldi. Sağ el ve her iki bacağı tutmamasına rağmen küçük yaşta hayatla mücadele etmeye başladı. Engelli doğmuştu ama yapısı gereği hırslıydı, azimliydi, engel tanımıyordu. İlk ve ortaokulu tüm sorunlara rağmen bitiren ve ardından Buca Aybers Hikmet Karabacak Anadolu Lisesi'nin kazanan Sinan, hayatının ikinci şokunu babasının akciğer kanserinden vefatıyla yaşadı. Bu kez de bipolar (duygu eksikliği) hastalığına yaklanan Salman, okulu yarıda bırakıp eve kapandı. Sonra baktı olmuyor liseyi Açıköğretim Lisesi'nde bitirmeye karar verdi. Başardı. Sinan’ın hayatla çetin mücadelesi işte o zaman başladı.

SAATLERCE AYAKTA DURABİLİYOR
Sağ el ve bacakları ayakta kalmasına izin vermese de o azmetti futbola merak sardı. Ayakta durmakta zorlandığı için o hep kaleciliği tercih etti. Bir gün yine okul bahçesinde arkadaşlarıyla maç yaparken engelli antrenörü Sibel Altın ile tanıştı. Ona masa tenisi oynayabileceğini söyledi. Gitti ve bu sporun temel eğitimini almaya başladı. Masa tenisi adeta Sinan Salman'ın ilacı olmuştu. Dengesini sağlayamasa da ayakta durabilmeyi başardı. Sonra turnuvalara katıldı. Sanki hayata yeniden bağlandı. Önce İzmir şampiyonu oldu, ardından Türkiye üçüncülükleri, ikincilikleri derken Türkiye şampiyonluğu yaşadı. Ve bir zamanlar hayal bile edemeyeceği Milli Takım'a çağırıldı.

HEDEFİ 2028 AMERİKA
Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde hizmetli olarak kuryelik yapan Sinan Salman, "Masa tenisi sayesinde hem fiziksel, hem psikolojik olarak hayata döndüm. Masa tenisi oynarken sanki engelim yokmuş gibi uzun süre ayakta duruyorum. Bazen 2-3 saat hiç dinlenmeden maç yapıyorum. Bu inanılmaz. İşyerimde sabahtan öğlene kadar evrakları götürüp getiriyorum. Sonra salona gidip idmanlarımı yapıyorum. 2024 Paris Olimpiyarı'nı kaçırdım ama 2028 Amerika'ya mutlaka gitmeyi hedefliyorum. Benim ihtiyaçlarımı karşılayacak bir sponsor ihtiyacım var. Benim bugüne gelmemde büyük destek veren antrenörlerim Sibel Altın, Hasan Kasap ve Yusuf Kılınçkaya'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.







