Karşıyaka'nın yeni teknik direktörü Ufuk İskender, iç transferde fire vermek istemediklerini belirterek, "İşin ekonomik boyutu tabii ki var ama bana yarım oyuncunun bile faydası var" dedi.

LEVENTÜst üste 3. sezonunda da transfer yasağını açamayacak Karşıyaka'da yeni sezon için göreve gelen teknik direktör Ufuk İskender, iç transferde tüm oyuncularla anlaşmak istediklerini ifade etti. 9 oyuncuyla sözleşme yenilediklerini, geriye kalan 5 isimle de el sıkışmaya çok yakın olduklarını kaydeden İskender, "Oyuncu kadromuzda sıkıntılar var. Bize yarım adamın bile faydası olduğunu yönetime bildirdim. Tabi ki bu transferlerin ekonomik boyutu var ama teknik anlamda uzatma imkanımızın olduğu her futbolcuyu takımımda görmek istediğimi söyledim" ifadelerini kullandı.

İLK AMAÇ LİGDE KALMAK


Eski sezonlarda olduğu gibi Karşıyaka seyircisini tribünlere çekmek için sahaya hırslı bir futbol ortaya koyacaklarını belirten İskender, "Karşıyaka savunarak top oynamaz. Ufuk İskender hiç oynamaz. Göze hoş gelen, forması için savaşan bir takım yaratacağız. Topun arkasında kalmayan, rakibi deyimi yerindeyse ısıran bir ekip olacağız. Yönetim bize iki sene ligde kal. 3. sene atılım yapacağız talimatında bulundu. Ama Karşıyaka taraftarı her zaman şampiyonluk ister. Biz iyi takımız, yeter ki oyuncularımız inansın. Göze hoş gelen, hücum yapan, seyirciye zevk veren bir takım yapacağız. Haftalar geçtikçe alacağımız skorlar bizi nereye götürecek göreceğiz" diye konuştu.


FAKİR EDEBİYATI YAPMAYACAĞIZ


Geçen sene istenileni veremeyen Tayfun Pektürk, Battal Demirbilek gibi futbolculardan
tam verim alacağına inandığını belirten deneyimli teknik adam, "İnsanlar dünüyle yaşamaz.
Yeni sezonda beyaz sayfa açacağız. Battal da, eğer anlaşırsak Tayfun da takımım için çok kımetli futbolcular. Ben, ciddi yaptırımları olan disiplinden yarayız. Hep fakir edebiyatı yaparsak ileri gidemeyiz. Bu psikolojiyle yaşarsak başarılı olma şansımız hiç yok. Kimse Karşıyaka kültürünün üstünde değil. İlk işimiz genel ahlak ve takımsallığı ön plana çıkarmak. Bu uyumu sağlarsak oyuncularımız da eski günlerine dönüp tam performanslarını verirler. Geçen yıl istedikleri zaman ummadık galibiyetler alan da, kume düşen de bu takım. Herkes aynaya baktığı zaman kendine bir uğramalı" ifadelerini kullandı.

6 YILDIR KSK'YI TAKİP EDİYORUM


Yeşil kırmızılıları 6 yıldır U 13'ten A Takım'a kadar takip ettiğini ve eksik yönlerini çok iyi bildiğini söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, "Harun Atalay'ı, Muhammet Fatih'i alt yaş takımlarından beri tanıyorum. Doğukan gibi milli takıma seçilmiş yıldız olmaya aday bir oyuncum var. Gençlerden ne kadar oyuncu A takıma monte edebilirsem, transfer etkisi yapmış olurum" cümlelerini kullandı.