Altınordu yeni sezon öncesi ilk idmanını parak sahaya indi. Futbolcularla toplantı yapan Başkan Seyit Mehmet Özkan, “Hedefimizi 2023’te Süper Lig olarak belirlemiştik. Ancak yeni dönemde güçlü bir kadro oluşturduk. Şampiyonluğa oynayacağız” dedi

Son iki yıldır play-off biletini son haftada kaybeden Altınordu, yeni sezonun hedefini şampiyonluk olarak belirledi. Başkan Seyit Mehmet Özkan, sezonun ilk idmanından önce teknik ekip ve futbolcularla yaptığı toplantıda “Yedi yıl önce yola çıkarken hedefimizi 2023’te Süper Lig olarak belirlemiştik. Ancak yeni dönemde inanarak ve isteyerek söylüyorum ki, Süper Lig’e oynayacak bir kadro oluşturduk ve bu kez direkt şampiyonluğa oynayacağız” dedi.

Altınordu, Beytullah Baliç Yerleşkesi’ndeki toplantının ardından Selçuk’a geçerek İsmet Orhunbilge Tesisleri’nde ilk antrenmanını yaptı. İZVAK Başkanı Ali Erten, Başkan Vekili İrfan Erol, camianın ileri gelenleri ve çok sayıda taraftarın önünde gerçekleşen sezon açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Taraftarlar meşale yakarak oyuncuları karşılarken, herkese çiçek takdim etti. İdman boyunca da tezahüratlar yaparak oyuncuları destekledi.

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu da taraftarın “şampiyon” şeklindeki tezahüratlarına kayıtsız kalmayıp “Altınordu, adının geçtiği her yerde iddia ve mücadele vardır. Son 4 sezonda üç kez play-off’u son hafta kaybettik. Ligin ikinci yarısındaki çıkışlarımız ipi göğüslememize etmedi. Ancak bu kez sezona çok iyi başlayıp o şekilde bitirmek istiyoruz. Kadro yapımız bunu başaracak kalitede. Altınordu, 2018-2019 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacaktır” yorumu yaptı.



 

KOÇ GİBİ ORTA SAHA


Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla giren kırmızı-lacivertli ekip, dış transferde 6. imzayı Belçika doğumlu Anıl Koç’a attırdı. GAZİŞEHİR FK’dan Sinan Osmanoğlu, Denizlispor’dan Hüseyin Atakan Üner, Manisaspor’dan Mehmet Enes Sığırcı, Bandırmaspor’dan David Deniz Kılınç ve Almanya'nın Viktoria Köln takımından Kemal Rüzgar'ı renklerine bağlayan Altınordu, Anıl Koç'u da transfer etti.

Futbola Belçika'nın Anderlect takımında başlayan, Charlton, Saint Truiden, FC Eindhoven, Antalyaspor ve son olarak Litvanya kulübü Atlantas ekibinde forma giyen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu ile iki yıllık sözleşme imzalandı. “Altınordu, gelişimimi sağlayacağım en iyi kulüp” vurgusu yapan Anıl Koç, “Burada kendimi ispatlayacağım. En iyi katkıyı vermek ve sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyorum. Sezon açılışında çok güzel bir tablo yaşandı. Bunun 34. hafta sonuna kadar bu şekilde devam etmesini diliyorum” dedi.



 

NİĞDE ANADOLU HARIL HARIL


Altınordu’nun pilot takımı olarak 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan Niğde Anadolu FK, iç ve dış transferde koşar adım ilerliyor. İç transferde Muzaffer Sariibrahim, Caner Yılmaz, Cabir Coşar, Gürkan Öztürk ve Osman Işıklı ile yeniden anlaşan, kaptan Hakan Çevik ile yollarını ayıran Niğde Anadolu FK, 3 ismi daha kadrosuna dahil etti. Manisa Büyükşehir Belediyespor’dan Olcay Turhan ve Amed Sportif’ten Fatih Kılıçkaya’yı renklerine bağlayan Niğde Belediyespor, Altınordu’nun Denizlispor’dan aldığı Şevki Çınar’ı ise sezon sonuna kadar kiraladı.

33 yaşındaki stoper Fatih Kılıçkaya, Samsunspor, Kayseru Erciyesspor, Yimpaş Yozgatspor, Kartalspor, Keçiörengücü ve son olarak Amed Sportif formalarını giydi. Arminia Bielefeld II'de futbola başlayan Almanya doğumlu Olcay Turhan ise SC Wiedenbrück, Fortuna Düsseldorf II, SC Herford ve SV Lippstadt 08'de oynadıktan sonra Türkiye'ye gelerek üç sezon Adanaspor’da görev yaptı. 2016-17 sezonunda Manisa Büyükşehir Belediyespor'a transfer olan 30 yaşındaki orta saha oyuncusu, 12 maçta fileleri havalandırdı. Denizlispor patentli 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Şevki Çınar, Altınordu ile sözleşme imzaladıktan sonra Niğde Anadolu FK’ya sezon sonuna kadar kiralık olarak imza attı.