H Grubu'nun son maçlarında yarın Senegal ile Kolombiya üst tura çıkmak için kozlarını paylaşacak.

2018 FIFA Dünya Kupası'nda H Grubu'ndaki son maçlarında yarın birbirlerine rakip olacak Senegal ile Kolombiya, tarihlerinde ilk kez bir resmi müsabakada karşılaşacak. Samara Arena'da oynanacak ve TSİ 17.00'de başlayacak mücadele, TRT Spor'dan naklen
yayınlanacak. Bu karşılaşma öncesinde aynı puana sahip olduğu Japonya ile ilk 2 sırada yer alan Senegal'in 4, üçüncü basamaktaki Kolombiya'nın ise 3 puanı bulunuyor. Senegal'e son 16 turuna yükselmesi için beraberlik yeterli olacak. İki ülke A milli futbol takımları, daha önce yalnızca 1 hazırlık maçında karşı karşıya gelmişti. Senegal ile Kolombiya arasında yapılan tek maç, 31 Mayıs 2014'te Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te oynandı. Kolombiya'nın ilk yarısını 2-0 önde kapattığı maçın ikinci devresinde Senegal golleri bulurken, mücadele 2-2 sona erdi.

ÇEYREK FİNAL OYNAMIŞTI


Kolombiya, Rusya'daki turnuva ile 6. Dünya Kupası'nı yaşıyor. Organizasyon tarihinde oynadığı 20 maçta 8 galibiyet alan Kolombiya, 2 beraberlik ve 10 yenilgi yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 30 gol atan Güney Amerika ekibi, kalesinde ise 29 gol gördü. Kolombiya, turnuva tarihinde en büyük başarısını bir önceki Dünya Kupası olan 2014'te çeyrek final oynayarak yakalamıştı.
Brezilya'da teknik direktör Jose Pekerman yönetiminde tarihi bir başarı elde eden Kolombiya,
bu turnuvada da deneyimli teknik adam idaresinde. Kolombiya, daha önceki
organizasyonlarda 3 kez grup aşamasını geçememiş, bir kez ise son 16 turuna yükselmişti.


JAPONYA SON 16 AŞKINA


2018 FIFA Dünya Kupası H Grubu son maçında yarın sahaya çıkacak Japonya ile Polonya, tarihlerinde üçüncü kez karşılaşacak. Daha önce iki kez hazırlık maçında karşılaşan taraflar, ilk resmi maçlarını Rusya'da oynayacak. Volgograd Arena'da saat 17.00'de başlayacak karşılaşma TRT 1'den naklen yayınlanacak. Bu mücadele öncesinde Japonya'nın 4 puanı bulunurken, elenmesi kesinleşen Polonya puan ile tanışamadı. Japonya ile Polonya arasında geride kalan iki maçta Japonya'nın üstünlüğü görülüyor. Rekabetteki iki maçı da kazanan Japonya, 7 gol attı, kalesinde gol görmedi. FIFA Dünya Kupası'nda altıncı kez yer alan Japonya, şampiyona tarihindeki 20. maçına çıkacak. Asya ekibi, geride kalan 19 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. 18 kez gol sevinci yaşayan Japonya, kalesinde ise 25 gol gördü. 12 yıl aranın ardından bu büyük organizasyonda yer alan Polonya'nın grubun son karşılaşması öncesinde bir üst tur şansı bulunmuyor. Daha önce 7 kez şampiyonada yer alan Polonya, bugüne kadar 33 maça çıktı, 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 13 yenilgi aldı. Bu maçlarda 45 gol atan Polonya, kalesinde de aynı sayıda gol gördü.

gruplideri

GRUP LİDERİ KURA İLE BELİRLENEBİLİR


2018 FIFA Dünya Kupası G Grubu son maçında İngiltere ile Belçika, Kaliningrad Stadı'nda TSİ 21.00'de karşılaşacak. Mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak. Bu karşılaşma öncesinde son 16 turuna çıkmayı garantileyen iki takım da altışar puana sahip. Bu karşılaşma sonrası grup birincisi belli olacak. Ancak maçın berabere bitmesi durumda iki ülke arasındaki eşitlik bozulmayacak. Böyle bir durumda kimin grup lideri olacağını takımların disiplin puanları belirleyecek.
UEFA disiplin puanını hesaplarken sarı karta 1 puan, ikinci sarı karttan kırmızıya 3 puan, direkt kırmızı karta ise 4 puan veriyor. Müsabaka berabere biter ve maçta iki takım da kart görmez ya da eşit kart görürse, grupta birinci takım daha az sarı kartı olan İngiltere olacak.
Eğer maç berabere biter, İngiltere ise Belçika'dan 1 fazla kart görürse bu durumda yine eşitlik meydana gelecek. FIFA bu durumda kura yöntemiyle grup birincisini belirleyecek.


TANGOCULAR TURLADI, MARADONA FENALAŞTI


Nijerya maçında tribünde rahatsızlanan Maradona, sosyal medyadan iyi olduğunu açıkladı.
2018 Dünya Kupası'nda Nijerya'yı son dakikalarda attığı golle 2-1 deviren Arjantin gruptan çıkmayı başarırken ülkenin futbol sembollerinden olan Diego Armando Maradona'nın fenalaştığı haberleri yayılmıştı. Nijerya maçında sık sık objektiflerde yer alan ve galibiyetle birlikte büyük bir sevinç yaşayan Maradona, kişisel Instagram hesabından bir açıklama yayınlayarak durumunun iyi olduğunu belirtti. Instagram'dan sevenlerine seslenen Maradona, ''Yalnızca iyi olduğumu belirtmek istiyorum. Hastaneye kaldırılmadığımı belirtmek isterim. Maçın devre arasında boynumda şiddetli bir ağrı hissettim. Bir doktor durumuma baktı ve ikinci devre başlamadan eve dönmem gerektiğini söyledi. O an oradan nasıl ayrılabilirdim? Ben kalmayı tercih ettim çünkü maçın akıbeti belli değildi.'' şeklinde konuştu.