Son Dünya Kupası şampiyonu Almanya, Güney Kore'ye yenilerek büyük şok yaşadı.

Son Dünya Şampiyonu Almanya, 2018 Dünya Kupası'nda gruptan çıkamadı! Meksika, İsveç ve Güney Kore ile F Grubu'nda bulunan Almana, iki mağlubiyet ve bir galibiyet ile grubunu son sırada tamamladı, Dünya Kupası'na erken havlu attı. Pahzerler, Dünya Kupası tarihinde ilk kez grup aşamasını geçemedi. Almanya daha önce sadece Fransa'da 16 takımın katılımıyla düzenlenen ve eleme usulüyle gerçekleştirilen 1938 Dünya Kupası'nda ilk turda elenmişti. Panzerler'in Güney Kore'ye 2-0 yenilerek turnuvaya grup aşamasında veda etmesi Alman basınında geniş yer buldu.
Ülkedeki hemen hemen bütün gazeteler favorilerden biri olarak gösterilen son şampiyon Almanya'nın grup sonuncusu olarak elenmesini manşetlerine taşırken, yaşananlar için "tarihi fiyasko" yorumu yapıldı.


LÖW'ÜN KARARI BEKLENİYOR


"Kelimeler kifayetsiz" manşetini atan Bild gazetesi, dört sayfa ayırdığı haberinde Almanya'nın Dünya Kupası'na grup aşamasında veda etmesinin yanı sıra grubu da sonuncu sırada tamamladığı vurgulandı. Frankfurter Rundschau gazetesi, ''Acıklı başarısızlık'' manşetini attığı haberinde, başarısızlığın ardından "tarihi fiyaskonun" sebeplerinin irdelenmeye başlandığını yazdı. "Bitti" başlığıyla haberini okurlarına duyuran Tagessspiegel, Almanya'nın Güney Kore'ye 2-0 mağlup olarak elendiğine dikkati çekti. Gazete, teknik direktör Joachim Löw'ün istifa konusunda kapıyı kapatmadığı, ilerleyen günlerde deneyimli teknik adamın geleceğinin belli olacağını kaydetti.


DÜNYA KUPASI LANETİ GERİ DÖNDÜ


Dünya Kupası'nın 2014 yılındaki kazananı Almanya, Güney Kore'ye 2-0'lık sürpriz yenilgisinden sonra sonuncu olduğu F Grubu'nun dışında kaldı. Böylece uzun süredir devam eden Dünya Kupası'nı elinde tutanlara yönelik lanet sürmüş oldu. 2002'ye kadar, turnuva tarihinde Dünya Kupası sahiplerinin bu kadar erken teslim oldukları iki kez görülmüştü: 1950 yılında Hindistan'ın çekilmesinin ardından bir dizi gariplikler yaşayan İtalya ve 1966 yılında 3. Grup'ta Portekiz ve Macaristan'ın gerisinde bitiren Brezilya. Daha sonra 1998 Dünya Kupası'nı alan Fransa 2002 Dünya Kupası'nda gruplarda veda etmişti. 2006'nın Dünya Şampiyonu İtalya, 2010'da yine gruplardan çıkamamıştı. 2010'da kupayı müzesine götüren İspanya da aynı lanete tutulmuş ve 2014'de son 16'ya adını yazdıramayarak turnuvaya erken veda etmişti. Son şampiyon Almanya'nın da Rusya'ya erken veda etmesiyle bu seri devam etmiş oldu.


RUS YILDIZIN ESKİ EŞİNE YASAK


Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nın elçisi Victoria Lopyreva, ülkesinin maçlarını stadyumdan izleyemiyor. Rusya Futbol Federasyonu, Lopyreva'ya yasak getirdi. Rusya Milli Takımı'nda bulunan Fedor Smolov'un eski eşi olan Lopyreva'ya yıldız futbolcunun moralinin bozulması ihtimaliyle yasak getirildi. Smolov'un morali nedeniyle performansının düşebileceğini düşünen Rusya Futbol Federasyonu, Lopyreva'dan, Rusya'nın maçlarına gelmemesini istedi. Mısır maçından önce eski eşiyle görüşen ve formasını alan Victoria Lopyreva'nın bir daha milli maçlara gelmemesi gerektiği kaydedildi. Rusya Milli Takımı futbolcusu olan Fedor Smolov'la birliktelik yaşayan Rus güzel, yaklaşık 3 yıl evli kalmalarının ardından Smolov'la boşanmışlardı.


11 YAŞINDAN BERİ AYNI DİZLİK


2018 Dünya Kupası tüm coşkusuyla sürüyor. Bazı futbolcular başarının yoğun antrenmandan ve beslenmeden geçtiğini, bazıları da uğurlu iç çamaşırından geldiğini düşünüyor. Futbolcular ve antrenörler, maçlarda en iyi sonucu elde etmek uğruna zaman zaman birer batıl inanç yumağı haline gelebiliyor. Çoğunun maçlardan önce uğur getirmesi için gerçekleştirdikleri bir ritüel veya özel bir eşyası var. İngiliz futbolcu Dele Alli uğur getirsin diye 11 yaşından beri aynı dizlikleri giyiyor.Alli "11 yaşımdan beri aynı dizlikleri giyiyorum, çok eskidiler ama çok batıl inançlıyım" dedi.
Alman forvet Mario Gomez maç öncesinde yalnızca en soldaki pisuvarı kullanıyor. Gomez'in takım arkadaşı Julian Draxler de büyük maçlar öncesinde mutlaka üzerine koku sıkmayı ihmal etmiyor.
Bir diğer İngiliz futbolcu Phil Jones şanssızlığı önlemek için beyaz çizgilere basmaktan kaçınırken, Brezilyalı futbolcu Marcelo Vieira da Silva Junior sahaya her zaman sağ ayakla giriş yapıyor.
Faslı antrenör Herve Renard da batıl inançlar konusunda bir istisna değil. Renard, 2012'deki Afrika Uluslar Kupası'nda Zambiya'ya karşı edindikleri sürpriz zaferden beri beyaz gömlek giyiyor. Renard, Rusya'daki maçlarda da aynı şeyi yapsa da gömleği pek şans getirmedi.


İSVEÇ FORMASIYLA MECLİSE GİTTİ


İsveç Sosyal Hizmetler ve Spor Bakanı Annika Strandhall, 2018 FIFA Dünya Kupası’ndaki Almanya mağlubiyeti sonrası ölüm tehditlerine ve ırkçı saldırılara maruz kalan Türk asıllı
İsveçli milli futbolcu Jimmy Durmaz’ın formasıyla meclise gitti. Bakan Strandhall, Almanya Milli Takımı’nın 90+5. dakikada attığı golle İsveç’i 2-1 yendiği karşılaşmanın ardından ölüm tehditleri ve ırkçı söylemlerle karşı karşıya kalan Jimmy Durmaz’a destek verdi.