TAKIMIN YILDIZI: Lewandowski

Kupalarda Wlodzimierz Lubanski, Grzegorz Lato ve Zbigniew Boniek gibi efsane isimlerle boy göstermiş olan Polonya, organizasyona 8. kez katılıyor. Kırmızı beyazlıların bu turnuvada en güvendiği isim ise şüphesiz Bayern Münih forması giyen golcü oyuncu Robert Lewandowski. FIFA dünya sıralamasında 8'inci sırada bulunan Polonya'nın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 16 kez sarsan golcü oyuncu sağladı.

KALİTELİ AYAKLARI VAR
Kariyerinde 6 kez Almanya Ligi şampiyonluğu bulunan süper yıldızın aklı transfer söylentileri yüzünden karışık olsa da, turnuvada göstereceği performans da geleceğine etki edecek. Grupta güç dengeleri eşit. Fakat Piszczek, Kurzawa, Milik, Blaszczykowski, Grosicki ve Krychowiak gibi kaliteli ayakları bulunan Polonya, Japonya, Kolombiya ve Senegal'in bulunduğu grupta az da olsa öne çıkan ülke konumunda.

POLONYA'NIN KADROSU
Fabianski, Szczesny, Bialkowski, Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk, Cionek, Bereszynski, Bednarek, Zielinski, Grosicki ,Blaszczykowski, Krychowia, Linett, Rybus ,Peszko ,Kurzawa
Goralski, Lewandowski, Milik, Teodorczyk, Kownacki

Kolombiya 2014'ün izinde




TAKIMIN YILDIZI: Falcao

Rusya'nın ev sahipliğindeki 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Kolombiya Milli Takımı, 2014'te tarihinin en başarılı turnuvasını oynamıştı. 4 yıl önce çeyrek finale kadar yükselen ve favorilerden Belçika'ya elenen Kolombiya turnuva boyunca pozitif oyunu ve öne çıkardığı yıldız isimlerle futbolseverlerin gönüllerine taht kurdu. Ancak Güney Amerika'nın sıcak topraklarından gelen Kolombiyalı futbolcular Rusya'da daha fazlasını yapmak için sahaya çıkacak.

BİRÇOK YILDIZI VAR
Forvette Monaco'nun hücum gücü Falcao, orta sahada 2014'ün yıldızı James Rodriguez, Zapata, Muriel gibi isimleri bünyesinde barından Kolombiya farklı ekolleri barındıran grupta üst tur için Polonya ile öne çıkan takımlardan. Zorlu Güney Amerika elemelerinden daha önce 5 kez başarıyla çıkan Kolombiya Milli Takımı, Dünya Kupası'na 6 kez katılıyor. Organizasyon tarihinde 18 maç yapan Kolombiya, bu maçlardan 7'sini kazandı, 2'sinden beraberlikle, 9'undan mağlubiyetle ayrıldı.

KOLOMBİYA'NIN KADROSU
Ospina, Vargas ,Cuadrado, Arias, Zapata, Murillo, Fabra, Mina, D. Sanchez, Mojica, C. Sanchez, Rodriguez, Cuadrado, Aguilar, Barrios, Uribe, Lerma, Quintero, Bacca, Falcao, Muriel, Borja, Izquierdo

Japonlar başarabilir




TAKIMIN YILDIZI: Kagawa

127 milyonluk nüfusu ile bir ada ülkesi olan Japonya coğrafyasını aşarak ürettiği maddi ve manevi değerler ile dünyada saygın bir konumda. Birçok alanda gelişim sağlayan ülkenin futbolu da aynı seviyelere ulaşmak için kıpırtılar göstermekte. Ünlü futbol çizgi film karakteri Tsubasa'nın yaratıldığı ülke olan Asya ülkesinin 23 kişilik kadrosunda 7'si Almanya, 2 Fransa ve İngiltere, 1 Türkiye, Meksika ve İspanya'da oynayan futbolcusu olan Japonya uzun yıllardır futbolcu da ihraç ediyor.

FIRSATA ÇEVİRECEKLER
Hidetosi Nakata, Nakamura, Ono gibi yıldızları 2000 sonrası sahneye elit futbol liglerine sunan Japonlar, fantastik sayılabilecek ayakları ile son 20 yıldaki 6 kupaya da katılmayı başardı. Bugüne kadarki en iyi sonucu son 16 olan (2002, 2006) Japonya, güç olarak birbirine yakın takımların bulunduğu H Grubu'nu fırsata çevirmek istiyor.

JAPONYA'NIN KADROSU
Kawashima, Higashiguchi, Nakamura, Yoshida, Nagatomo, Hiroki Sakai, Gotoku Sakai, Makino, Shoji, Endo, Ueda, Honda, Hasebe, Yamaguchi, Kagawa, Usami, Yoshinori, Shibasaki, Oshima, Inui, Haraguchi, Okazaki, Osako

 

Senegal fırsat kolluyor




TAKIMIN YILDIZI: Mane

1998 Dünya Kupası ve Euro 2000'i müzesine götüren ve tarihinin en iyi jenerasyonunu yakalayan Fransa'yı 2002'deki turnuvada Dioup golüyle 1-0 yenen (Fransa gruptan çıkamamıştı) Senegal adını tüm dünyaya duyurmuştu. Uruguay'ın da bulunduğu gruptan Danimarka'nın ardından ikinci sırada çıkan Afrikalılar, çeyrek finalde millilerimizin rakibi olmuş ve turnuvaya son 8'de veda etmişti.

YARIŞMACI LİGLERDE OYNUYORLAR
2. kez finallere katılan Batı Afırika ülkesinin kadrosunda başta Türk futbolseverlerin sevgilisi Moussa Sow olmak üzere, Aytemiz Alanyaspor'dan Lamine Gassama, yolu Türkiye'den geçmiş B. Ndiaye, Liverpool'un yıldızı Mane ve Premier Lig'den tanıdığmız Sakho gibi isimler yer alıyor.
FIFA dünya sıralamasında 27'inci sırada bulunan Senegal'in kadrosundaki oyuncular ağırlıklı olarak İngiltere ve Fransa liglerinde kariyerlerini sürdürüyor.

SENEGAL'İN KADROSU:
Diallo, K. N'Diaye, Gomis, Koulibaly, Kouyate, Gassama, Ciss, Wague, Sabaly, Gueye,  Mbodj, N'Doye, B. Ndiaye, Salif Sane, N'Diaye, Sarr, Mane, Sow, Niang, Balde, Konate, Diouf, Sakho