HABER / Levent ARIÖZ

Üç yıldır Play Off'a uzak kalarak taraftarını üzen Pınar Karşıyaka, efsane başantrenörü Ufuk Sarıca'yı takımın başına geçirerek eski başarılı günlerine döneceğinin sinyalini verdi. Sarıca'nın Salı günü düzenlenecek imza törenine hazırlanan Kaf Kaf, FIBA'dan gelen transfer yasağıyla sarsıldı. Yeşil kırmızılıların eski oyuncusu DJ Strawberry'ye ödenmeyen borç nedeniyle FIBA, Pınar Karşıyaka'nın transfer tahtasını kapattı. 2014-15 sezonunda Kaf Kaf'ta forma giyen ve efsane şampiyonlukta büyük katkı yapan 1985 doğumlu ABD'li oyuncuya bulunan 31 bin dolarlık borç ödenmediği için Kaf Kaf'a transfer yasağı geldi. Yeşil kırmızılı takımın, yaşanan gelişmelerden sonra Pınar Holding'le görüşeceği ve transfer yasağını en kısa sürede kaldırmak için yol haritasını çizeceği öğrenildi.

Strawberry dönebilir

Pınar Karşıyaka'nın transfer yasağını kaldırmak için yapacağı bir diğer formül de Strawberry'i kadroya katmak olacak. Sezonu İspanyol ekibi Gran Canaria'da tamamlayan ve boşta olan deneyimli oyun kurucuyla alacakları dahil 1 yıllık anlaşma planı masada bulunuyor. Sarıca'nın efsane şampiyonlukta katkısı bulunun Strawberry ile birlikte Darüşşafaka Tekfen'den ayrılan Jon Diebler ve Türk Telekom'la mukavelesi sona eren Kenny Gabriel ile de temas halinde olduğu öğrenildi. Bilindiği üzere Ufuk Sarıca, Dj Strawberry ile Pınar Karşıyaka'da çalıştıktan sonra görev aldığı Beşiktaş'ta da ABD'li guardı siyah beyazlılara transfer ettirmişti.

3 takıma daha yasak geldi

FIBA Tahkim Kurulu, Pınar Karşıyaka dışında 3 kulübe daha transfer yasağı cezası verdi. FIBA Tahkim Kurulu’nda Beşiktaş Sompo Japan, Galatasaray Doğa Sigorta ve Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın dosyaları görüşüldü ve karara bağlandı. Bunlar neticesinde Beşiktaş Sompo Japan, geçen sezon siyah beyazlı ekipte forma giyen Josh Adams ve iki sezon önce siyah beyazlı ekipte forma giyen Vladimir Stimac’ın alacaklarından ötürü transfer cezasına çarptırıldı. Galatasaray Doğa Sigorta ise geçen sezon sarı kırmızılı formayı giyen DaJuan Summers ve iki sezon önce Galatasaray’da ter döken Bruno Fitipaldo’nun alacakları nedeniyle sarı kırmızılı ekibe transfer yasağı getirdi. Galatasaray’a 16 Haziran’da Austin Daye’in alacaklarından ötürü de aynı ceza verilmişti. Galatasaray Kadın Basketbol Takımına da altı ayrı dosyadan transfer yasağı geldi. Sarı kırmızılı ekip, Koç Milos Padjen, Allie Quigley, Jelena Dubljevic, Kaela Davis, Gintare Petronyte ve Marina Maljkovic’in alacaklarından ötürü transfer yapma cezasına çarptırıldı.