Haber/ Levent ARIÖZ

Basketbol liglerinin iptal edilmesinin ardından Pınar Karşıyaka, önümüzdeki sezonun hazırlıklarına başladı. ABD'li oyuncu Tony Crocker'in ardından Brandon Triche ile de yollarını ayırma kararı alan yeşil kırmızılılar, yerli oyuncularında da değişikliğe gidecek. İzmir ekibi pivot Nusret Yıldırım ve oyun kurucu Onuralp Bitim ile de sözleşme uzatmayacak. Yerine daha iyi yerli alternatifler arayan Karşıyakalı kurmaylar, uzun transfer döneminde ince eleyip sık dokuyacak. 39 maçta 12.9 dakika ortalamaylaoynayan Nusret, 3.7 sayı ve 2.7 ribaund ortalaması tutturmuştu. Onuralp ise 35 mücadelede şans bulduğu 11 dakika ortalamayla hanesine 4,3 sayı ve 1.6 ribaund ortalaması yazdırdı.

İzmir ekibi mevcut yabancılardan ABD'li guard Tony Taylor ve uzun forvet Fransız Amath M'Baye ile söz kesmişti. Kısa forvet ABD'li Tony Crocker mart ve nisan ayı maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle sözleşmesini FIBA kanalıyla tek taraflı feshetmişti. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, ABD'li guard Brandon Triche ile devam etmeyeceklerini açıklarken kalan yabancılarla anlaşmak istediklerini belirtti. Yunan ekibi PAOK'tan gelen 29 yaşındaki Triche, 32 maçta oynadı, 20.9 dakika ortalama süre aldı, 9.8 sayı, 2.8 asist, 2.5 ribaunt ortalamaları yakaladı.

3 futbolcu aylardır tesisten çıkmıyor

FUTBOL Federasyonu koronavirüs salgınıyla ara verilen alt liglerin yeniden başlangıç tarihini 12 Haziran'dan 18 Temmuz'a ertelerken, TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup ekibi Karşıyaka'da aylardır tesislerde kalan 3 futbolcu, karara rağmen antrenmanlarını sürdürüyor. Kaf-Kaf'ta Cenk, Hakan Kuş ve Mustafa Değirmenci, ligler 19 Mart'ta süresiz olarak ertelendikten sonra Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde kalıp sahada bireysel antrenmanlarını sürdürdü. En az 4 ay ara verilecek ligde TFF'nin kararına rağmen tesislerden ayrılmayan Cenk, Hakan ve Mustafa, çalışmalarını sürdürüyor.