Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Yunan ekibi Olympiakos’un 19 yaşındaki Efe Binici için yaptığı teklifi reddetti. Gelecek vaat eden yetenekli futbolcu arayışına düşen Avrupa’nın dev kulüplerinden Olympiakos’un Göztepe’de oynayan 19 yaşındaki Efe Binici’ye talip olduğu ortaya çıkmıştı.

Aydın 1923’ün alt yapısından çıkan ve oynadığı futbolla kısa zamanda dikkatleri üzerine çeken Efe son olarak Göztepe U19 takımında görev alırken, genç orta sahanın geçtiğimiz sezon 25 maçta 6 gol 10 asist yapması Yunanlı yöneticilerin dikkatini çekti. Olympiakos’tan hariç Sassuolo ve Milan’ın da göz hapsine aldığı Efe Binici için Pire kulübünün başkanı Vangelis Marinakis’in Göztepe’ye 3 milyon Euro + bir sonraki satıştan yüzde 30 pay şeklinde teklifte bulunduğu öğrenirken, Mehmet Sepil’in bu teklifi şimdilik reddettiği bildirildi. Türkiye U19 takımında da top koşturan Efe Binici 16 maçta 4 gol atarken, oyuncunun hem 8 hem de 10 numara oynama yeteneğine sahip olması İlhan Palut’u da harekete geçirmiş durumda.

11'ini bozmadı

Öte yandan Süper Lig'in 22'nci haftasında deplasmanda İttifak Holding Konyaspor'u 3-1 mağlup ederek son 4 maçta 3'üncü galibiyetini elde eden Göztepe'de teknik direktör İlhan Palut, ideal kadrosunu bozmadı. İzmir ekibinde göreve 11'inci haftada oynanan BtcTurk Yeni Malatyaspor maçıyla başlayan genç teknik adam cezalı ve sakatların dışında 11'inde revizyon yapmadı. Kaleyi Beto'ya teslim eden Palut, geri dörtlüsünü genellikle Gassama, Titi, Alpaslan ve Berkan'dan oluşturdu. İlhan Palut, zorunlu kaldığı dönemlerde savunmada Murat, Reis, Leo ve Borges'e de şans verdi. İlhan Palut, geldiği günden itibaren en büyük değişikliği orta sahada yaptı. Palut, eski çalıştırıcı Tamer Tuna'nın sürekli şans verdiği Mossoro ve Poko'yu kızağa çekip, Castro ile Napoleoni'yi orta alana monte etti. Soner'i de üçlüye dahil eden Palut, hücum hattını ise birçok maçta Halil, Serdar ve Jerome'dan oluşturdu. Son Konyaspor müsabakasında yeni transfer Wilczek'i Jerome'un yerine sahaya süren İlhan Palut, cezalı kaleci Beto'nun yokluğunda da zorunlu değişim yapıp Göktuğ'a şans verdi.