Türk futbolunun ve Göztepe'nin efsane futbolcularından Nevzat Güzelırmak vefat etti. Yaklaşık bir aydır tedavi gören Nevzat Güzelırmak'ın vefat haberini akşam saatlerinde Göztepe Kulübü resmi twitter hesabından duyurdu. Duyuruda, "Türk futbolunun ve kulübümüzün değerli ismi, efsane futbolcumuz Nevzat Güzelırmak'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Cenaze töreni bilgileri netleşince camiamız ile paylaşılacaktır. Türk futbolunun ve camiamızın başı sağolsun." ifadeleri kullanıldı. 

Göztepe'nin efsane kadrosunda yeralan Nevzat Güzelırmak stili, efendi kişiliği ve futbolculuğu ile gönüllere taht kurmuş, futbol oynadığı dönemde kendisine "İngiliz" lakabı verilmişti.

NEVZAT GÜZELIRMAK KİMDİR?

Nevzat Güzelırmak 1 Ocak 1942 tarihinde İzmir'de doğdu.  Göztepe takımının efsanevi oyuncularındandır. Oyun stili, tek top oynama alışkanlığı sebebiyle devrin idarecilerinden David Franko`nun taktığı "İngiliz" lakabıyla anılmıştır.
Namık Kemal Lisesin'in Türkiye Şampiyonu olan kadrosunda oynamış, muhit takımı Çayırlıbahçe`de forvet olarak oynarken Göztepe`nin Yetenek Avcısı Abbas Göçmen tarafından keşfedilip 1959 yılında Göztepe`ye transfer olarak profesyonel futbol hayatına başlamıştır.
Avrupa Kupaları, Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Kupaları`na ambargo koyan Efsane Göztepe`nin ortasahadaki beyin takımının üyesidir. 1975`e kadar sadece Göztepe`de forma giyerek futbolu bırakmış, 8/8/1976`da Altay ile yapılan bir maçta jubilesini yapmıştır.
1962-1968 yılları arasında 18 kez A milli olmak üzere Ordu,Genç toplam 40 kez Milli takım forması giymiştir. 25 kereden fazla milli olanlara verilen Federasyonun Gümüş Madalyası sahibidir.
Son maçlarda terhis olmasına rağmen Dünya Ordulararası Futbol Şampiyonu olan kadroda yeralmıştır.
Genç Milli Takım, Göztepe, Bolu, Denizli, Afyon, Bursa, Altay, Karşıyaka, Kayseri, Kuşadası takımlarında Teknik Direktörlük yapmıştır. Bolu`da görev yaparken Yılın Antrenörü seçilmiştir. Uzun yıllar İzmir futboluna hizmet veren Nevzat Güzelırmak bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmekteydi.