Göztepe'nin maçlarını oynadığı 6 bin kişilik Doğanlar Stadı'nda oynama isteği şu ana kadar 32 bin 911 adet Passolig alan taraftarlarını isyan ettirdi.Yönetimin 2 bin kişilik portatif tribün ilave edeceğini açıklamasına rağmen maçlarda bir çok taraftar dışarıda kalabilir.


Haber/ Levent Arıöz

Göztepe yönetimi, Süper Lig'deki maçlarını Bornova Doğanlar Stadı'nda oynamak için Bornova Belediyesi ile prensipte anlaşmaya vardı. 6041 seyirci kapasiteli stada 2000 kişilik portatif tribün yapılacağı açıklanırken, sarı kırmızılı taraftarı "8041 kişilik Doğanlar bize yetmez" telaşı vardı.Göz Göz'ün Passolig kart sayısı şimdiden 32.911 adedi bulurken, sarı kırmızılı gönüldaşlar Bornova Stadı'nın kapasitesinin yetersizliğinden dem vuruyor.Geçtiğimiz sezon Bornova Doğanlar Stadı'nın seyirci ortalaması 4788 kişi olsa da, Göz Göz'lü futbolseverler 14 yıl sonra Süper Lig'e çıkmanın coşkusuyla desteklerini kat be kat artırması bekleniyor. Ayrıca yıllar sonra İzmir'e Galatasaray, Fenerbahçe, Başiktaş, Trabzonspor gibi bir çok yıldızın bulunduğu takımların gelecek olmasıyla, kentte Göztepe maçlarına büyük ilgi gösterilmesi sürpriz olmayacak. Sarı kırmızılı taraftarların sosyal medyada konuyla ilgili yaptığı yorumlardan bazıları şu şekilde:

Sanki deplasman kontenjanı

"Ne gerek var böyle bir şeye. Göztepe'yi Doğanlar'da oynatmak Göztepe taraftarına ve İzmir'e yapılan ihanettir. Açıklaması ve bahanesi olamaz". "Kime yetecek Bornova.", "35 bin passoligli taraftara 8 bin kişilik stat. Büyük maçlar Atatürk Stadı'nde oynanmalı. 40 bin kişinin geleceği maçlar olacak." "Koca takımı 8 bin kişiye mahkum etmek. Sanki deplasman kontenjanı. Çok yazık". "Koskoca Göztepe'yi çıplak gözle sadece 8 bin sarı kırmızı sevdalısı seyredecek. Gerçekten üzücü." "İzmir'in kayıtlı nüfusu 5.5 milyon, kayıtsız nüfusu da yaklaşık 3-4 milyon olsa toplamda 8-9 milyon insanın yaşadığı şehirde Süperlig takımı 6 bin kişilik statta maç yapacak. Olacak şey değil." "6 bin kişilik Bornova mı? Tire de 15 bin kişilik stat varken akıl alır durum değil."

Taraftarı küstürmeyin

"Bornova 'da rakibe baskı kuracağız diye binlerce insan dışarıda kalacak. Geçen sezon Bornova'da tüm maçları kazandık mı, kazanamadık. Taraftarı küstürürsen ne olacak? Tekrar tribüne nasıl çekeceksin. Böyle bir kararı alırken taraftarın da fikrini almanız gerekirdi. Yol yakınken bu karar tekrar gözden geçirilmelidir. Bu renklere gönül veren her kardeşimizin tribünde olması gerekmektedir. Gerçek göztepe'liyi televizyona hapsetmek kimsenin hakkı değildir."

Bilet bulmak mucize olur

"Şu belli oldu ki kombine alamayan taraftarın büyük bölümü bu yıl TV taraftarı olacak. Tahminime göre bu yıl 6000 bin civarı kombine satılır. Kalan 2 bin de çıktığı gibi bitecek. Takım biraz da iyi giderse bilet bulmak mucize olacak. O yüzden kombineyi iyi takip edin. Her maça gelemeyecek arkadaşlar da kombine almazsa iyi olur. Geçen yıl kombinesi olup sadece 3-4 maça gelen tanıdıklarım var."