2018 FIFA Dünya Kupası'nda ev sahibi Rusya'nın İspanya'yı penaltı atışları sonrası eleyerek çeyrek finale yükselmesi, Moskova'da büyük coşkuyla kutlandı.

Maçın bitiş düdüğüyle kendilerini sokaklara atan Ruslar, takımlarının başarısını ellerinde bayraklar ile başkent Moskova sokaklarında tezahüratlar ile kutladılar. Rusya'nın sembolü olan 'ayı postunu' üzerine geçiren bir taraftar da Moskova'nın en popüler yerlerinden biri olan Eski Arbat Caddesi'nde dolaşarak görenleri şaşırttı.

Kupanın hzlısı Mbappe oldu


2018 Dünya Kupası'nı izleyen milyarlarca futbolsever 19 yaşındaki Mbappe'yi ve onun Arjantin karşısında Fransa'ya kazandırdığı penaltı öncesindeki deparını konuşuyor. Kendi yarı sahasından topla depara kalkan Fransız forvet 38km/s hıza ulaştı ve 100 metre dünya rekortmeni Usain Bolt'un ortalama 37.6 km/s performansını da solladı. Mbappe'nin, Dünya Kupası'nda FIFA'nın futbolculara ödediği günlük 17 bin Euro primi bağışlayacağını açıklaması da dünya medyasında geniş yer buldu. 19 yaşındaki oyuncu, "Milli takımla kupada elde edeceğim geliri hayır kurumlarına bağışlayacağım. Futbolcuların ülke milli takımlarını temsil ederken paraya ihtiyaç duyduklarını düşünmüyorum" dedi.

Kaleciler büyük heyecan yaşattı


Danimarka-Hırvatistan kapışmasının normal süresi ve uzatma bölümü ilk dört dakika içerisinde Zanka ve Mandzukic'in attığı gollerle 1-1 sona ererken, iş iki ekibin file bekçilerinin becerisine kaldı. Uzatmanın son anlarında Luka Modric'in penaltısını çelerek Danimarka'yı ayakta tutan Schmeichel, seri atışlarda iki kez daha devleşti ama son sekize üç kez kalesini gole kapatan Subasic'li Hırvatlar adını yazdırdı. Kalecilerin bu düellosu izleyenlere büyük heyecan yaşattı. Hırvatistan-Danimarka maçı, Dünya Kupası tarihinde ilk dört dakikada iki takımın da gol atmayı başardığı ikinci müsabaka oldu. İlk maç 2014'te oynanan Arjantin-Nijerya karşılaşmasıydı.