Özel/Levent ARIÖZ
Cimnastik branşında yetiştirdiği yıldızlarla bir ekol olan İzmir'de yeni bir yetenek daha parıl parıl parlıyor. 2011 doğumlu Asmin Birsin, katıldığı Türkiye, Bölge ve İl şampiyonalarında birincilik, ikincilik ve üçüncülük madalyaları kazanarak yaşından büyük dereceler elde etti. 20'nin üstünde madalyası bulunan genç sporcu, 3 yaşında yollarının kesiştiği Nursel İvgen antrenörlüğünde 8 yılda sıkı çalışmayla önemli mesafe kat etti. Haftanın 5 günü evine yakın mesafedeki antrenman salonuna giderek sporunu geliştirip, zaman içinde profesyonel bir cimnastikçiye dönüştü. İlkokula başladığında antrenmanlarına 21. Yüzyıl Karşıyaka Koleji Spor Kulübü salonunda antrenörü İvgen ile devam ederek 21. Yüzyıl Karşıyaka Koleji İlkokulu’ndan mezun oldu. Şu an antrenmanlarına Özel Tam Okul Jimnastik Salonunda devam eden Birsin'in antrenörü Nursel İvgen, öğrencisine güveninin tam olduğunu dile getirdi.

YÜKSEK PUANLAR ALDI
İvgen, "Çalışmalarımıza birlikte devam ederek nice madalyalara birlikte imza atacağız. Gelecekte ülkemizi temsil edeceğini düşündüğümüz sporcumuz Asmin Birsin’in başarılarından dolayı tebrik eder, bizi daha da gururlandıracağına inancımız tamdır" diye konuştu. Asmin profesyonel spor yaşamına ise 7 yaşında başladı. Başlangıçta grup etkinliklerinde yarıştı. 8-9 ve 10-12 yaş kategorilerinde başarılı oldu. 3 yaşında başladığı aerobik cimnastik branşında şimdiye kadar onlarca yarışmaya girerek küçükler kategorisinde yüksek puanlar alarak başarılarını devam ettiren bir sporcu oldu. Asmin Birsin, katıldığı Türkiye, Bölge ve il şampiyonalarında birincilik, ikincilik ve üçüncülük madalyaları kazarak ailesini gururlandırdı.

KARDEŞİ DE SPORCU
Şehir Plancılığı mesleğini sürdüren Baba Yıldırım Birsin ve annesi Konak Belediyesi Müzeler ve Sanat Galerileri Koordinatörü Serpil Birsin'in yönlendirmesiyle cimnastikte yıldızını parlatmaya başlayan Asmin Birsin'in ağabeyi de sporcu. Deniz Birsin windsurf dalında kariyerine devam ediyor. Asmin çalışmalarına sıkı bir şekilde devam ederek milli sporcu ve uzun vadede tıpkı İzmir'den yetişen olimpik cimnastikçiler gibi uluslararası hayaller kuruyor.