A Milli Takımın oyuncu havuzunun genişletilmesini amaçlamak için 2. Lig karması oluşturan ay yıldızlı takımın teknik direktörü Mircea Lucescu, 32 futbolcu arasından Altaylı Atakan'ı gelecek vaat eden oyuncular arasında not etti.

Her dönem çıkardığı yeni cevherlerle Türk futbolunun oyuncu fabrikası olan Altay'ın özkaynağından çıkan son yıldız adaylarından olan Atakan Çankaya, gün geçtikçe parlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezonun ortasında teknik direktör Ümit Turmuş döneminde A takıma çıkan, formayı kaptıktan sonra 1.5 yılda 47 maça çıkıp siyah beyazlıların vazgeçilmezlerinden olan 19 yaşındaki orta saha Mircea Lucescu'nun gözüne girdi. A Milli takımın oyuncu havuzunu genişletmek amacıyla 32 oyunculuk 2. Lig karması oluşturan ay yıldızlıların teknik direktörü, Atakan Çankaya'yı gelecek vaat eden isimler arasında not etti. Genç futbolcu ümit, Genç Milli Takım ve TFF Bölge Antrenörlerinden oluşan 33 kişilik teknik ekibin, 54 takımı kapsayan 252 maçı izleyerek tespit ettiği futbolcular arasında sivrilmeyi başardı. Bizzat İstanbul Riva'daki özel maçı yerinde izleyen Rumen teknik adam, Altaylı orta sahayla birlikte 8 oyuncunun daha milli takımlar seviyesinde olduğunu tespit etti. (Savaş Polat, Fatih Kurucuk Oğuzhan Kayar, Beykan Şimşek, Mücahit Akçay, Yusuf Arslan, Serdar Aydın, Emirhan Aydoğan)

Furkan da radarda


Yaz transfer döneminde Galatasaray, Beşiktaş ve Demir Grup Sivasspor'un gündemine giren 19 yaşındaki futbolcuyu satmaya sıcak bakmayan Altay yönetimi, genç oyuncunun gelişimini yakından takip ediyor. Bu sezon orta sahada rekabet halinde olduğu Maksut, Fatih Gül, Ferhat Çulcuoğlu'nun bir adım önüne geçen Atakan, 19 maçta forma giyerek takımının en çok süre alan oyuncularından biri oldu. Milli takım gözlemcilerinin de radarına giren Atakan Çankaya ile birlikte siyah beyazlıların bir diğer önemli değeri İhsan Furkan Deniz de Süper Lig ve Spor Toto 1.Lig kulüplerinin radarında. Devre arasında Ümraniyespor'un kapısından dönen 22 yaşındaki usta solak, Altay'da kalmayı tercih etmiş ve siyah beyazlılarla TFF 1.Lig'e çıkmak için vargücüyle çalışacağını ifade etmişti. Siyah beyazlı yönetim, takım Spor Toto 1. Lig'e çıktığı takdirde, iki oyuncuya gelecek her türlü teklifi reddedip kadroyu bozmamak istiyor.