HABER/ Levent ARIÖZ

Karşıyaka'da önceki yıllarda kaçırdığı gollerle taraftarın tepkisini çeken Hakan Kuş, son dönemde attığı gollerle yeniden doğdu. Aldığı psikolojik desteğin faydasını gördüğünü belirten Hakan, "Kalan haftalarda gollerime devam edeceğim" dedi.

Karşıyaka tarihinin en skorer isimlerinden biri olan Can Erdem'in geçen sezon ayrılışının ardından forvetteki 1. alternatif olan Hakan Kuş, beklenen patlamayı son dönemde yaptı. Yeşil kırmızılı formayla 40 kez ağları sarsıp taraftarın sevgilisi olan Can'ın Karşıyaka'yla vedalaşması sonrası sorumluluğu bir kat daha artan Hakan, kaçırdığı gol pozisyonlarıyla zaman zaman tribünlerin tepkisini çekmişti. Ancak Teknik Direktör Mesut Toros'un göreve gelişiyle kendini bulan 25 yaşındaki santrfor, özellikle Şubat ayında patlama yaptı. Son Kırşehir maçında attığı golle, içinde bulunduğumuz ayda 3 kez fileleri havalandıran genç futbolcu, toplamda gol sayısını 7'ye çıkarıp takımının hücum yükünü çekti. "Bireysel çalışmalarımın meyvesini alıyorum" diyen Hakan Kuş, "Takımımızın psikoloğu olan Dila Akdemir'in mental desteği sayesinde sahaya yüzde yüzümü veriyorum.

Kafaca rahatladım

Kafa olarak daha rahat olmamı sağlıyor. Saha içinde sakin olmamı öğütlüyor. Maç içinde agresif olabiliyorum. Gol pozisyonlarından yararlanamayınca kafama takmamamı, motivasyonumu bozmamamı söylüyor. Gerçek Hakan Kuş artık sahada. Gollerimin devamını getirip takımıma katkıda bulunmak istiyorum" dedi. Yakaladığı çıkışta eski bir gol kralı olan teknik direktör Mesut Toros'un da büyük payı olduğunu dile getiren başarılı forvet, "Mesut Toros gol kaçırırsam kesinlikle bu durumun üstünde durmuyor. Gol atamaman hiç önemli değil diyerek üstümdeki baskıyı hafifletiyor. Ayrıca idmanlardan sonra gol vuruşu çalışıyoruz. Mesut Toros'tan öğreneceğimiz çok şey var" diye konuştu.

En iyi sezonumu geçiriyorum

Kariyerinde bir sezonda en çok golü 2015-16'da Arsinspor formayı giydiği dönemde (9 gol) atan Hakan Kuş, bu sezon şimdiden 7 kez ağları sarstı. Ligde kalan 11 haftada atacağı gollerle kariyer rekorunu kırmak istediğini söyleyen Hakan, "Kafa olarak en iyi sezonumu geçiriyorum. Kendi evimde, taraftarı olduğum takımdayım. Takım uyumu en üst seviyeye çıkmış durumda. Özellikle hücum hattında Doğukan ve Harun'la iyi bir ahengimiz var. Aklımızdan hiç düşme geçmiyor. 3 maçlık bir galibiyet serisi yaparsak Play Off hattına çok yaklaşırız. Hafta sonu Altındağ Belediyespor deplasmanında suni zeminde mücadele vereceğiz. Önce 1 puan, ardından galibiyet için sahaya çıkacağız" cümlelerinikullandı.