Altyapı patentli sporcularıyla kurumlardan destek almadan ayakta kalmaya çalışan kulüpte taraftar 10 bin katılımlı yürüyüş yapmak için hazırlıklara başladı.

İzmir'de 20 yıldır stat sorunu yaşayan Karşıyaka'da taraftarlar kulübün kuruluş yıldönümü olan 1 Kasım tarihinde yapacağı yürüyüşe hazırlanıyor. Tarihi borç yüküyle amatör kümeye düşmeye tek başına direnip, altyapı patentli sporcularıyla kurumlardan destek almadan ayakta kalmaya çalışan kulüpte taraftarların seslerini duyurup destek sağlamak için sosyal paylaşım sitelerinde, kampanya başlatmalarının ardından stat için en az 10 bin katılımlı yürüyüş planlanıyor.

Karşıyaka Taraftarlar Derneği, kulübün 106'ncı kuruluş yıl dönümü olan 1 Kasım'da Karşıyaka Çarşı'da başlayıp yeni stat inşaatı için yıkıldıktan sonra 3 senedir kaderine terk edilen İlçe Stadı'nda son bulacak dev bir yürüyüş organize edecek. Yönetim ve tüm camianın da katılacağı yürüyüşte kulübün statla ilgili mağduriyeti dile getirilip çözüm istenecek. İlçe Stadı, Yalı Tesisleri ve kulüp binası, ihale ikinci kez iptal olduğundan bir türlü yapılamayan yeni stat inşaatı için yıkıldığından bu alandaki gelirinden de olan yeşil-kırmızılılarda başkan Turgay Büyükkarcı, stat projesiyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan randevu istiyor.

MHP'den stat çıkışı


İZMİR'de Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve AKP İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu'nu karşı karşıya getiren Karşıyaka Stadı tartışmasına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Akif Yılmaz da katıldı. İhalesi ikinci kez iptal edilen stat için, "Karşıyaka Stadı ve Karşıyaka taraftarı, maalesef iktidar ve ana muhalefet iki siyasi partinin arasında kalarak mağdur olmuştur" diyen Yılmaz, "Bir tarafta namus sözü vererek stadı yaptırmak istediğini söyleyen ancak bunun için hiçbir çaba göstermeyenler, diğer tarafta Karşıyakalılık bilinci taşımayan, atamaları tetikçilik olarak kullanarak stadın yapımına karşı çıkan parti ve onun belediye başkanı. Belediyede meclis üyeleri olmasına rağmen stadını isteyen taraftarın sesi olamayanların, yerel seçimin yaklaşması ile birlikte sesleri çıkmaya başlamıştır. Diğer tarafta ise 4 buçuk yıldır Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapmış kişi, şimdi çıkmış gelin toplantı yapalım diyor, stadyum üstünden yine seçim yatırımı yapmak istiyor. Maalesef Türkiye'nin her yerinde projeler yapan, projenin önündeki engelleri kaldıran AKP de bunu fırsat değerlendirip stadı sözde yapamıyor, stadyum ihalesinin iki kere iptal olmasına göz yumuyor" açıklamasını yaptı.