Haber/ Levent ARIÖZ

Karşıyaka’nın futbolda Batman Petrol ile 0-0 berabere kalması, basketbolda Bursaspor’a son saniye basketiyle yenilmesi taraftarları ikiye böldü. Bir kısım sosyal medyadan ağır eleştiriler yaptı. Diğer kesim ise kulübün 3 yıl gibi kısa sürede geldiği noktanın çok çabuk unutulduğunu ifade etti. Tesislerinde yemek çıkmayan, idman yapacak saha bulamayan, elektrikleri sık sık kesilen, kulüp personeli aylarca maaş alamayan yeşil-kırmızılı kulüp 3 yıl gibi kısa sürede bu ve bunun gibi birçok sorunu çözümlemesine rağmen alınan bir kaç kötü sonuçla ağır eleştirilerin hedefi haline gelmesi camianın büyük kesiminin haklı tepkisini çekti. ‘3 yıl önce kulübün yaşadığı büyük sorunlar ne çabuk unutuldu, birkaç olumsuz sonuç tüm yapılanları silemez’ yorumları yapılırken Turgay Büyükkarcı ve yönetiminin kulübü nereden nereye getirdiğine dikkat çekildi.

Umutlar azalıyor

Öte yandan iç sahada Batman Petrolspor'la golsüz berabere kalan Karşıyaka, şampiyonluk hayallerine erken veda ettikten sonra her geçen hafta Play-Off umutlarını da azaltıyor. Bitime 5 maç kala 37 puanla sekizinci sırada bulunan Kaf-Kaf'ın Play-Off hattıyla arasındaki puan farkı 5'e çıktı. Oynadığı son 14 maçtan yalnız 2 galibiyet çıkarabilen, deplasmanda üst üste 6 maçını kaybedip, kalan 5 karşılaşmanın 3'üne dış sahada çıkacak olan Karşıyaka'da takımın aylardır kötü gidişi de son sınavlar öncesi taraftarın ümidini kırıyor. Üçüncü Lig'e düştükten sonra son 2 sezonda Play-Off oynayıp 2'nci Lig'e dönüş fırsatını kaçıran Kaf-Kaf'ta bu sezon Play-Off şansının bile azalması sosyal medyada taraftarın tepkisini çekti. Taraftarlar, futbolcuları, yönetimi ve transfer yasağının 5 yıldır kaldırılamamasını eleştirdi.

Cezayir derman olamadı

Karşıyaka, takıma geçen sezon Play-Off finali oynatan Soner Tolungüç'ün yerine ikinci yarıda göreve gelen teknik direktör İbrahim Cezayir yönetiminde beklediği patlamayı bir türlü yapamadı. Sezonun ilk yarısında liderliğe kadar kurulup uzun süre zirve yarışında olan, Tolungüç ayrıldığında Play-Off'un genel averajla gerisinde bulunan Kaf-Kaf, Cezayir döneminde 9 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik, 5 mağlubiyet aldı.