2 sezondur transfer yasağını açamayan, ekonomik sıkıntılar sebebiyle 6 puan silme cezası alan Karşıyaka, bu sezon ligde de 7 haftada sadece tek galibiyet alınca büyük sıkıntıya düştü.


TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta Pendikspor ile evinde berabere 1-1 kalarak galibiyet hasretini 5 maça çıkaran Karşıyaka, kabustan uyanamıyor. 2 sezondur açamadığı transfer yasağının üzerine ödenmeyen borçları nedeniyle FIFA ve Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu'ndan 6 puan silme cezası alan İzmir temsilcisi, ligde de 7 haftada tek galibiyetle yetinince çöktü kaldı. Kulüp Lisans Kurulu'nun kestiği ceza henüz puan tablosuna işlenmemesine rağmen 3 puanla düşme hattından çıkamayan Yeşil-Kırmızılılarda futbolcuların bir grup taraftarla Pendik mücadelesi sonrası yaşadığı gerginlik, yaraya tuz bastı.

Güneş ayrılık noktasında

Pendik önünde son dakikalarda yenilgiyi kaleci Erhan'ın önlediği Karşıyaka'da futbolcular, bu taraftarların küfürlü tepkisine içinde bulundukları mali durumu hatırlatarak yanıt verdi. Sağduyulu taraftarlar ise tribünden çıkmayıp takımı soyunma odasından geri çağırarak moral aşılamaya çalıştı. Kulüpte kötü gidişat ve yaşanan gerginlik sonrası geçen sezonun ikinci yarısından bu yana teknik direktörlük görevini yürüten Atilla Güneş de ayrılık noktasına geldi. Karşıyaka'nın eski efsane takım kaptanlarından olan Güneş'in kulüpteki geleceğiyle ilgili karar verme aşamasında olduğu öğrenildi.