Süper Amatör Lig Play Off'larında fırtına gibi eserek oynadığı 3 maçta 9 puan toplayan İzmirspor, grubunu lider bitirip Bölgesel Amatör Lig'e yükselmek için gün sayıyor.

İki sezon aranın ardından Bölgesel Amatör Lig(BAL)'e yükselmek isteyen İzmirspor adım adım hedefine yaklaşıyor. Süper Amatör Lig Play Off'larında oynadığı 3 karşılaşmayı da kazanarak 9 puanla grubunda zirvede yer alan Şimşek, kalan 2 maçını da kazanıp şampiyon olarak BAL'a yükselmek istiyor. Çeşme Belediyespor'u 3-1, Yamanlar Esenspor'u 2-1 mağlup ettikten sonra hafta içi de Ceyhan Altınyıldız'ı 2-0 mağlup etmeyi başaran lacivert beyazlılar grubun firesiz ilerleyen tek takımı unvanını koruyor. Şimşek'i 7 puanla Aliağa Futbol Kulübü takip ederken, Bayındırspor'un 4, Ceyhan Altınyıldız'ın 3, Yamanlar Esenspor'un 2 puanı bulunuyor. Çeşme Belediyespor ise grubun puansız tek takımı durumunda.

1 hafta önceden garantileyebilir


İzmirspor son maçları beklemeden, bir önceki hafta da şampiyonluğunu garantileyebilir. 11 Nisan Çarşamba günü Bayındırspor'la karşılaşacak lacivert beyazlılar rakibini yenip, ikinci sıradaki Aliağa'nın Çeşme Belediyespor'a puan kaybetmesi durumunda Şimşek, grupların bitmesine 1 hafta kala BAL'a yükselmeyi garantileyecek. Aliağa'nın kazanması durumunda ise işler son haftaya kalacak. 18 Nisan'da oynanacak grubun son mücadelesinde İzmirspor ile Aliağa FK liderlik için kozlarını paylaşacak. BAL'a çıkmak için ihtimaller hesabı sürürken, Süper Amatör Lig Play Off grubunu 2. sırada bitiren takımın da direkt BAL'a çıkma şansı bulunuyor. BAL 8 .Grup'ta şampiyon olacak Ödemişspor ya da Torbalıspor'dan birinin diğer grup birincileriyle oynayacağı 3. Lig'e terfi maçını kazanıp profesyonel lige yükselmesi halinde Süper Amatör Lig'i ikinci sırada bitiren takım da Play Out oynamadan BAL'a yükselecek. 3. basamakta grubu tamamlayan kulüp ise 9. Grup'ta İzmirliler sıralamasını ikinci sırada bitirmesi kesinleşen Yeşilova ile Play Out oynayacak.