Türkiye Bayanlar Voleybol 2. Ligi 3. Grup’ta Play-Off’u daha önceden garantileyen Bergama Doğa Gençlik Kulübü, 4. sıradaki İzmirspor’u deplasmanda 3-0 yenerek 58 puanla zirvedeki hakimiyetini sürdürdü.

Karşılaşmadan önce İzmirspor yönetimi, yıllarca İzmirspor’a hizmet etmiş Bergama Doğa Gençlik Spor Kulübü Koordinatörü Yaşar Ergün’e üzerinde ismi yazan 35 numaralı formayı hediye etti. Bu centilmence hareket tribünlerden uzun süre alkış topladı. Yaşar'a formasını İzmirsporlu Yöneticiler Can Eren Işık ve Serkan Erişkin verdi.

Balçova Spor Salonu’ndaki mücadelenin ilk setini Bergama Doğa Gençlik, 25-23 kazandı. İkinci sette savunmadaki başarısını hücuma da yansıtan yeşil-beyazlı ekip rakibine skor olarak yaklaşma şansı vermedi ve 25-19 ile 2-0’lık üstünlüğü yakaladı. Son sette de rahat bir oyun ortaya koyan ‘Kuzey’in Sultanlar’ı 25-19 ile maçtan 3-0 galip ayrıldı. Geçtiğimiz hafta Gelişim Koleji’ni yenerek Play-Off’u garantileyen Bergama Doğa Gençlik, bu kez de bitime 1 maç kala liderlik koltuğunu garantilemiş oldu. İzmirspor ise mağlubiyete rağmen 45 puanla 4. sıradaki yerini korudu.