Türkiye'nin en köklü kulüplerinden olan İzmirspor kuruluşunun 97. yılını sade bir törenle kutladı. Başkan Emin İşletir, yönetim kurulu üyeleri, eski yöneticiler, sporcular ve taraftarlar kulüpte bir araya gelerek kulübün kuruluş yıl dönümünü kutladı. İzmirspor'un geçmişte ve günümüzde yaptıkları ile her zaman ilklerin kulübü olduğunu belirten Başkan İşletir aynı yolda taviz vermeden devam edeceklerini söyledi. Başkan Emin İşletir sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgili İzmirliler 98 yıl önce 9 Eylül 1922 tarihinde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğindeki Türk askerleri İzmir`i düşman işgalinden kurtardığı gündür. Bu tarihten bir yıl sonra 9 Eylül 1923 tarihinde İzmir`in adını alarak İzmirspor Kulübü Eşrefpaşa semtinde kurulmuştur.

İlklerin kulübü

İşte o günden bugüne, bugünden ebediyete kadar İzmirspor kuruluş amacından hiç ayrılmamış, ayrılmayacaktır. İzmirspor`un 97 yıllık hayatında sportif başarıları kadar ilk`lere imza atarak Türk sporuna örnek olmasıdır. Birkaç örnek verecek olursak İzmirspor 1934 yılında kendi parasıyla satın aldığı o tarihte talebe çayırı olarak bilinen bugünkü adıyla Bahçelievler semtinde bulunan tapulu malına kapalı spor salonu ve nizami lig müsabakası oynanacak şekilde stadyum inşa eden belki de tek kulüptür.

Bugün inşa edilecek bir stadı ancak devletimizin gerçekleştirebileceğini düşünürsek İzmirspor`un Türk sporuna bakış açısının gerçeğini görmüş sayılırız. Aynı tesiste Türkiye`nin taçsız kralı merhum Metin Oktay parlamış ve İzmirspor formasıyla 1954-1955 futbol sezonunda İzmirspor İzmir lig şampiyonu olurken Metin Oktay da 17.gol ile gol kralı olmuştur. İzmirspor stadını aynı zamanda tüm İzmir amatör futbol takımlarının kullanımına sunarak binlerce sporcunun yetişmesine önderlik yapmıştır. Gelecek gençlerimizindir” dedi.