İskandinav ekibi, Güney Kore karşısında "VAR" (Video asistan hakem) teknolojisinin uyarısıyla kazandığı penaltı atışını Granqvist'le gole çevirerek galibiyete uzandı.

Rusya'da organize edilen 2018 Dünya Kupası'nda 5. gününün ilk maçında İsveç ile Güney Kore karşı karşıya geldi. 20'nci dakikada Güney Kore ceza sahası içerisinde oluşan karambolde altı pas içerisinde topla buluşan Berg'in şutunu Cho Hyun-Woo çelmeyi başardı. 44'üncü dakikada kullanılan köşe vuruşunda oluşan karambolde topla buluşan Granqvist'in şutu kaleci Cho Hyun-Woo'da kaldı. Nizhny Novgorod Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısında karşılıklı ataklar olsa da iki taraf da gol bulamadı. İkinci yarıda etkisini arttıran taraf İsveç oldu. 65. dakikada ceza sahası içinde ikili bir mücadele yaşandı ve İsveçli oyuncu yerde kaldı. Hakem ilk önce devam kararı verdi. Fakat daha sonra 'VAR'ın uyarısıyla pozisyonu tekrar izleyen hakem İsveç lehine penaltıya hükmetti. Topun başına gelen Granqvist beyaz noktadan golü bularak ülkesini 1-0 öne geçirdi.
Bu kararla birlikte 2018 Dünya Kupası'nda üçüncü kez VAR uygulaması kararıyle penaltı kararı verildi. Daha önceki Dünya Kupası finallerinde kullanılmayan uygulama ile verilen ilk penaltı kararı, Fransa - Avustralya maçında gerçekleşmişti.

Forsberg gole yaklaştı


Daha sonra Peru - Danimarka arasındaki mücadelede de hakem, VAR uygulaması yardımıyla penaltı noktasını göstermişti. İsveç, 69. dakikada farkı 2'ye çıkarmaya çok yaklaştı: Sebastian Larsson'un ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda savunmaya çarpan top Emil Forsberg'in önünde kaldı. Emil Forsberg'in vuruşunda top tekrar savunmaya çarparak geri geldi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İsveç sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Bu sonucun ardından İsveç, Almanya'yı yenen 3 puanlı Meksika'yla durumunu eşitledi. Güney Kore ise ilk maçların ardından Almanya'yla birlikte grupta 0 puanda kaldı.

STAT: Nizhny Novgorod

HAKEMLER: Joel Aguilar, Juan Zumba, Juan Mora

İSVEÇ: Olsen ** - Lustig **, Jansson **, Granqvist ***, Augustinsson **, Claesson **, Larsson ** (81 Svensson ?), Ekdal ** (71 Hiljemark *), Forsberg **, Berg **, Toivonen **(77 Thelin *)

GÜNEY KORE: Jo **- Lee Yong *, Park *(28 Kim Min-Woo *), Kim Young-Gwon *, Jang *, Koo * (73 Lee Seung-Woo *), Ki *, Lee Jaesung **, Son *, Kim Shin-Wook *(67 Jung Woo-Young *), Hwang *

GOLLER: Dk. 64 (P) Granqvist (İsveç)

SARI KARTLAR: Claesson (İsveç) - Kim Shin-Wook, Hwang Hee-Chan (Güney Kore)