Gökçe ADAR ÇUBUKÇUOĞLU-  İGC Basın Ligi başladı. İlk maç, 9 Eylül ve Yenigün arasında geçti. Ligin başlama vuruşunu yapan İGC Başkanı Dilek Gappi, “Bu turnuva dostluğun simgesi olsun. Bu maçların kaybedeni yoktur. Önemli olan İzmir medyasının birlikte olduğunu göstermesidir” dedi. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) kentteki basın çalışanları arasındaki dayanışmayı artırmak ve meslektaşları bir araya getirmek için düzenlediği İGC Basın Ligi, başladı. Bu yıl Gazeteci Süleyman Alasya anısına düzenlenen lige, 9 Eylül ve Yenigün maçıyla start verildi. Süleyman Alasya'nın ailesinin de katıldığı ligin açılış töreninde, başlama vuruşunu İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi yaptı. Metin Aydınoğlu’nun yönettiği maçta, kazanan Yenigün oldu. 

Sosyal Medya Fenomeni Banu Parlak Gözaltına Alındı Sosyal Medya Fenomeni Banu Parlak Gözaltına Alındı

‘DOSTLUĞUN MAÇI OLSUN’

Ligin açılık töreninde konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz İzmir Gazeteciler Cemiyeti Basın Ligi için bir aradayız. Bu bir dostlukluk maçı, turnuvası. Tüm meslektaşlarıma buradan sesleniyorum, bu maçlar dostluğun, kardeşliğin maçları olsun. Hınca, hırsa bürünmesin. Bu turnuvada kaybeden yoktur, herkes kazanmıştır. Önemli olan İzmir’deki yerel medyanın birlikte var olduğunu göstermesidir.”

‘İYİ Kİ BU SEKTÖRDE VARDI’

Gappi, şöyle devam etti: “Bu yıl Süleyman Alasya adına yaptığımız bu ligin gerçekten anlamı büyük. Süleyman Alasya, İzmir spor basınının unutulmaz isimlerindendir. Kalitenin simgesiydi. İyi ki bu sektörde vardı. Onu rahmetle anıyorum, ailesine bizi yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum.” 

Kaynak: Gökçe ADAR ÇUBUKÇUOĞLU