Röportaj/ Levent ARIÖZ

Pınar Karşıyaka, şampiyon olduğu dönemden sonra ilk kez taraftarı bu kadar heyecanlandıran bir kadro oluşturdu. Kaf Kaf'ın 2014-15 sezonunda şampiyonluk yaşadığı kadroda yabancılar kadar yerliler de önemli roller almıştı. Bobby Dixon, DJ Strawberry, Kenny Gabriel gibi yıldızların yanında Cemal Nalga, Barış Hersek ve Erken Veyseloğlu tamamlayıcı rolü üstlenip unutulmaz 2014-15 sezonu şampiyonluğu gelmişti. Başantrenör Ufuk Sarıca, bu sezon da aynı kimyayı oluşturmuşa benziyor. Amath M'Baye, Jordan Morgan, Tony Taylor gibi isimlerle birlikte Türk basketbolcular takımın temel taşlarından birini oluşturdu. Yerlilerin içinde yıldızını parlatan isim ise A Milli Takımımız'ın da önemli basketbolcularından Metecan Birsen oldu. 24 yaşındaki forvet, Basketbol Süper Ligi'nde yakaladığı 10.1 sayı, 5.8 ribaundla kariyerinin en iyi dönemini yaşıyor. Genç oyuncu, kariyerindeki gelişimi, Milli Takım'ın Olimpiyat Oyunları'na gitme şansını ve Pınar Karşıyaka'nın sezon sonu hedeflerini 9 Eylül Gazetesi'ne anlattı. İşte Metecan Birsen'in röportajından satır başları:

Pozisyon değişikliği kariyerimi etkiledi

"Kariyerimdeki en iyi sezonumu geçiriyorum. Karşıyaka'da oynamaktan büyük keyif alıyorum. Başantrenör Ufuk Sarıca bana güveniyor. Aramızda çok güzel bir bağ var. Milli takımda 2 senedir birlikte çalışıyoruz. Umarım uzun zaman onunla kupalar alacağımız dönemler yaşarız. Sarıca, ben Sakarya'da oynarken milli takıma çağırmıştı. Hep kısa forvet(3 numara) pozisyonunda görev verdi. Uzun forvet(4 numara) görevinde de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ancak 3 numarada daha rahat hissediyorum. Artık günümüz basketbolunda pozisyonun önemi yok. Bire bir savunma, bire bir hücum. En önemlisi çok iyi mücadele etmek. Bunu da bu sezon yapabildiğimi düşünüyorum."

İdmanlara en erken gelip, en geç giderim

"NBA'de son yıllarda hızlı basketbolun temel stateji olması, Avrupa'ya da yansıdı. Eskiye göre daha keyifli bir basketbol oynanıyor. Hızlı basketbol, izleyenler için de keyif veriyor. Bu basketbola uyduğumu düşünüyorum. Bunun için çok çalıştım. Yaz aylarında her gün idman yaptım. Antrenmanlara hep en erken gelip, en geç çıktım. O yüzden bir tesadüf değil. Emek veriyorum. Yüzde yüzümü vermeye çalışıyorum. Takıma faydalı olabildiysem ne mutlu bana."

Basketbolu seven bir şehirde yaşamak ayrıcalık

"Maç içinde Karşıyaka'nın bize gösterdiği ilgi harika, saha dışında da insanlar yanımıza geliyor, imza istiyor. Böyle basketbolu seven bir şehirde bulunmak büyük ayrıcalık. O bize ayrı bir motive sağlıyor. İstanbul'da yaşadım fakat basketbolu böyle seven bir yer görmedim. Çocukluğumda futbol oynadığımdan, yeşil sahaya da ilgim var. Karşıyaka futbol takımı umarım istediği, hakettiği yerlere gelir. Zamanım oldukça İngiltere Ligi, Şampiyonlar Ligi, Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası gibi turnuvaları takip ederim."

Türkiye Ligi, Avrupa'nın en iyisi

"Türk basketbolcuların sadece NBA'a gitmek için odaklanmaması lazım. Görüyoruz ki Kenan Sipahi İspanya Ligi takımlarından Real Betis, Okben Ulubay Sırbistan'da FMP Belgrad'da önemli süreler alıyor. Türkiye Ligi tabii ki Avrupa'nın en iyi ligi. Seviye gerçekten Eurolig, Eurocup seviyesinde. Şu an Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birinde forma giyiyorum. Şahsi kariyerim olarak yurtdışına gidiceksem Eurolig'in en iyi takımlardan birine giderim."

Türkoğlu ile 10 yaşında Orlando kampında tanıştım

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, en büyük idollerimden biri. Çocukluğumdan beri yakınen takip ederim. 10 yaşında iken ailemle Orlando Magic'in kampına gidip kendisiyle ilk kez orada tanışma fırsatım olmuştu. Türk basketbolunun en kariyerli isimlerinin başında geliyor. Hidayet Türkoğlu ile saha içinde aynı pozisyonda olmam sebebiyle yakından takip ettiğim sevdiğim saydığım bir sporcuydu. Şimdi Federasyon Başkanımız olarak önemli işler yapıyor. Her zaman derdimizi, sorunumuzu dinleyip, basketbolumuzu geliştirmek adına herşeyi yapıyor."

Antrenörler, fark 40 sayı olduğunda gençlere süre vermesin

"Biz Türk oyuncular olarak, yetenekli ve iyi olduğumuzu düşünüyorum. Görev, süre verildiğinde hocaların yüzünü kara çıkarmıyoruz. İyi yabancılar geldiği sürece problem yok. Antrenörler genç oyunculara 30-40 sayı fark olduğunda değil, kumaşı olan oyuncuların ana rollerde yer almasını, şans verilmesini bekliyorum."

Avrupa kupası hedefimiz var

"Çok güzel bir takım kurduk. Savunmada, hücumda en az 2 alternatifi olan çok potansiyelli, savaşçı ruhlu oyuncularımızdan oluşan bir kadromuz var. İç sahada taraftarların desteğiyle çok ayrı bir kimliğe bürünüyoruz. Önemli olan deplasmanlarda az kayıp verip, ligi üst sıralarda bitirmek. Avrupa kupasıyla da bu emeğimizi taçlandırıp, 3 kulvarda en sonuna kadar savaşmak ve şampiyonluklarla bitirmek en büyük dileğimiz."

En büyük hayalim Olimpiyat'a katılmak

"Genç ve bu sene daha fazla süre olan Türk oyunculardan kurulu bir milli takımız. NBA'de çok iyi oyuncularımız var. Umarım herkes sağlıklı ve tam kadro olup, yazı iyi geçirip olimpiyatlara katılmak istiyoruz. Olimpiyatlara katılmak çocukluk hayalimden biridir. Her sporcunun hayalinden biridir. Biz de gerçekleştirmeye çalışacağız."