Röportaj/ Levent ARIÖZ

Transfer yasağı sebebiyle uzun süredir aynı kadroyla oynayan Karşıyaka'nın özellikle savunma hattındaki isimler Metin Peker ve Cenk Özbey adeta ayrılmaz bir ikili gibi. Birlikte 4. sezonunu geçiren ikiliden Metin, 3.Lig 2.Grup'ta mücadele eden yeşil kırmızılıların Cizrespor maçı öncesi son durumunu 9 Eylül Gazetesi'yle paylaştı. Son haftalarda iyi bir çıkış yakaladıklarını kaydeden 1993 doğumlu stoper, " Soner Tolungüç takımımızın başına geldiğinden beri rakibe karşı özel taktikler kuruyoruz. Sonuç anlamında bize büyük katkısı oluyor. Artık bir sistemimiz oturdu. 9 haftada sadece 3 gol yedik. Rakibe kolay teslim olmuyoruz. Pazar günü deplasmanda oynayacağımız Cizrespor maçı da zor olacak. Şampiyonluk için kurulmuş bir kadro, kaliteli oyuncuları var. Lige iyi başlayamamanın sıkıntısını yaşıyorlar. Bizi çetin bir maç bekliyor. Eğer kazanırsak sıralamada nasıl bir tabloda olacağımızın farkındayız. Taraftarımız bin 500 kilometre yol yapıp bizi destekleyecekler. Umarım kazanarak onları mutlu ederiz" dedi.

Birbirimizi ezberledik

Stoper hattındaki partneri Cenk Özbey'le 2016-17 sezonundan beri birlikte oynadıklarını hatırlatan Metin Peker, "Sakatlık ve cezalar dışında 4 sezonda 100'ün üzerinde maçta savunmada oynadık. Pozisyon icabı, o benim, ben onun ne yapacağını çok iyi biliyoruz. Birbirimizi adeta ezberledik. Yan yana oynarken çok rahat ediyoruz. Bu gidişatla da böyle devam edecek gibi görünüyor" dedi.

Futbola başlama hikayesinin halı sahada keşfedilerek başladığını kaydeden deneyimli savunmacı,"13 yaşına geldiğimde hiç bir altyapıya gitmemiştim. Ama futbol oynamayı çok seviyordum. Bir gün oturduğum yerde halı saha açıldı. Ve halı sahanın sahibinin oğlunun olduğu takımla bir maç yaptık. Oynanan karşılaşmada halı sahanın sahibi beni beğendi. Ve başkanı olduğu kulüp Gaziemir Onurspor'da lisansım çıktı. O takımla 1.5 yılda Play Off oynadık. Ardından Karşıyaka'nın hocası beni izlemiş ve 1.5 yıl sonra profesyonel oldum. 2009 yılından beri Kaf Kaf'ın başarısı için ter döküyorum" cümlelerini kullandı. Şampiyonluğun formulü 3+1

Şampiyon olmak için içeride tüm maçları kazanıp, deplasmanlardan 1 puanla dönmek gerektiğinin altını çizen Metin Peker, "Bu performansımız devamederse en kötü play off oynarız. İçerideki maçlarda taraftarın desteği çok önemli. Takımımız çok genç ve taraftarın desteğiyle inanılmaz motive oluyor. Atatürk Stadı'ndaki maçları dolu tribünlere oynarsak eminim ki kayıp vermeyiz.

Bu sene ligi kötü başlasak da devamını iyi getirdik. Umarım bu çıkış sezon sonuna kadar devam eder. Nasıl iyi giderken destekliyorlarsa, tökezlersek de arkamızda olsunlar. Geçen sene Play Offlarda talihsiz şekilde elendik, bu kez mutla sona ulaşacağız. Bu takımın başarılı olacağına inanıyorum.