Sağ bek transferi için daha önce Gençlerbirliği'nden Ahmet Oğuz'la temasa geçen Göztepe şimdi de Deportivo'nun kanat oyuncusu Juanfran'ın menajerini İstanbul'a çağırdı.

Yeni sezon hazırlıklarına erken başlayıp Bayram Bektaş'ı teknik direktörlüğe getiren Göztepe, kadrodaki eksik bölgeler için harekete geçti. Sezon boyunca en çok aksayan bölgelerden biri olan sağ bek pozisyonu için sarı kırmızılılar, İspanyol bir sağ bek için harekete geçti. Göztepe, bir dönem Galatasaray'ın da ilgilendiği Deportivo La Coruna'da forma giyen Juanfran'ı kadrosuna katmak için uğraşıyor. Oyuncunun menajerini İzmir'e davet eden yönetim, İspanyol futbolcu için teklifini iletti ve beklemeye koyuldu. 29 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon La Liga'da 35 maça çıkarak istikrarlı bir grafik çizdi. Kariyerine Getafe'de başlayan deneyimli sağ bek, Real Madrid, Real Betis ve Watford formaları da giydi. Juanfran'ın adı geçtiğimiz yaz transfer sezonunda Galatasaray ile de anılmıştı. Ancak Deportivo'nun oyuncuyu bırakmaması sebebiyle İstanbul ekibi Mariano'yu kadrosuna katmıştı.

İç transfer şekillenecek


Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de Tamer Tuna'nın yerine Bayram Bektaş'ın 1 yılı opsiyonlu 2 yıllığına teknik direktörlük görevine getirilmesi iç transferi yeniden şekillendirecek.
Tuna'nın yeni sezonda kesin olarak gönderilecekler listesine yazmayı düşündüğü Nabil Ghilas, Oscar Scarione, Milos Kosanovic, Sabri Sarıoğlu, Selçuk Şahin ve Joan Gouffran'a gün doğdu. Bektaş'ın teknik direktör olmasının ardından oyuncuların durumlarının tekrar değerlendirileceği ifade edildi. Genç teknik adamın en kısa sürede raporunu yönetime vereceği ifade edilirken, mevcut kadroyu çok bozmak istemediği bildirildi.

Kadro bozulmayacak


İlk sezonunda ligi 6'ncı bitirerek başarılı bir grafik ortaya koyan Göztepe'de başkan Mehmet Sepil'in de takımda büyük rötuşlar yapmayı düşünmediği, nokta transferlerle kadroyu oluşturacağı vurgulandı. Sarı-kırmızılılara imza atan, ardından İzmir'den ayrılan Bayram Bektaş'ın scout ekibinden de geniş çapta bilgi alacağı, ayrıca sezon açılışına kadar Güney Amerika ve Afrika ülkelerinde futbolcu izleyeceği bildirildi. Yurt içinde de liste hazırlığına başlayan Bayram Bektaş'ın kampa kadar transferlerin tamamlanmasını istediği açıklandı.