İspanyol kulübü Huesca'dan Serdar Gürler'in bonservisinin alınamaması durumunda kanat oyuncusu eksikliği yaşayacak Göztepe, aradığı futbolcuyu Trabzonspor'da buldu. Hollanda doğumlu olan ve Feyenoord'da oynadığı dönemde geleceğin yıldız adayı olarak gösterilen Bilal Başacıkoğlu, bordo mavililerde istediği süreleri alamadığı için mutsuz. Devre arası Kayserispor'dan transfer olduğu Karadeniz ekibinde sadece 4 lig maçında forma giyen gurbetçi oyuncu, çoğu maçta kanatlarda oynayan Nwakaeme, Ekuban ve Guilherme'nin gerisinde kaldı. Bilal'in Trabzonspor'daki opsiyonlu sözleşmesini kullanmadan, kulüpten ayrılmak istediğini menajerler vasıtasıyla öğrenen Göztepe de genç futbolcunun geleceğini yakından takip ediyor. Oyuncunun, bonservisinin elinde olması sarı kırmızılıların iştahını kabartırken, 1995 doğumlu futbolcu da Türkiye'de kalmak istiyor.

Baba türk anne faslı

Başacıkoğlu, Türk baba ve Faslı annenin oğlu olarak 26 Mart 1995'te Hollanda'nın Zaanstad'da dünyaya geldi. Futbola amatör olarak doğduğu şehirde başlayan Bilal, 2006 yılında AFC Ajax onu 11 yaşında, altyapı akademisi De Toekomst'a aldığında minikler D takımında forma giymeye başladı. 2 yılın ardından kadro dışı kaldı. Heerenveen onu teknik direktörünün isteğiyle 2011 yılında Frizya'ya getirdi. Heerenveen altyapısındaki performansı sayesinde Hollanda millî takımı alt yaş gruplarından da çağrı almasını sağladı ve 18 ile 19 yaş altı takımlarında forma giydi. 31 Temmuz 2014 günü Feyenoord'a transfer olan futbolcu, ligin ilk hafta maçında ADO Den Haag karşısında ilk 11'de sahaya çıkarak ilk kez Feyenoord forması giydi. 2018 yılında Kayserispor'a transfer olan Bilal, geçtiğimiz devre arasında Trabzonspor'la anlaşmıştı. Levent ARIÖZ

Hollanda milli formasını giydi

Bir kez Hollanda U-18 millî takımı forması giyen Başacıkoğlu, Hollanda U-19 millî takımında da oynadıktan sonra 2014 yılının Ağustos ayında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Türkiye millî futbol takımında forma giyme kararı aldığını açıklamıştı. Bilal 16 kez ay yıldızlıların çeşitli yaş kategorilerinde oynadı. Kariyeri boyunca 219 maçta forma giyen genç futbolcu 29 gol atarken 37 kez de asist yaptı. Bilal Hollanda milli takımının alt yaş gruplarında oynadıktan sonra Türkiye U20 ve U21 kategorilerine geçiş yaptı. İdol olarak kendisine Alexis Sanchez, Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi belirleyen Bilal Başacıkoğlu ileride İspanya ve İngiltere liglerinde oynamak istiyor.