Haber/ Levent ARIÖZ

Süper Lig'deki üst üste 3. sezonunda mabedi Gürsel Aksel Stadı'na kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Göztepe, uzun haftalar 8.'likte kalarak ne üst sıralara yaklaştı, ne de düşme stresi yaşadı.

Sarı kırmızılılar, ligin ikinci yarısında oynanan 9 haftanın 7'sinde 8. sırada yer aldı. Sezonun ilk yarısını 10. basamakta tamamlayan İzmir ekibi, ikinci devrenin ilk müsabakasında Antalyaspor'u 3-0 mağlup edip 8.'lik maratonuna ilk adımını attı. 19. haftada Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla devirip 20. haftada Denizlispor'la berabere kalarak 8. sıradaki yerini koruyan İlhan Palut'un öğrencileri, 21. haftada Çaykur Rizespor'u yenerek Beşiktaş'la aynı puanı paylaşıp 7. basamağa yükseldi.

22. haftada Gaziantep FK ile yenişemeyip, yine İstanbul ekibiyle aynı puanda 7. basamakta kalan İzmir ekibi, son 3 haftada aldığı sonuçlarla tekrar 8.'liğe yerleşti.

Passolig'de de aynı sırada

27. hafta itibariyle 9. sıradaki Gaziantep FK'nın 5 puan üstünde 8. basamakta bulunan Göz Göz'ün sıralamada üstündeki Fenerbahçe ile 3 puan fark bulunuyor. Koronavirüs sebebiyle liglerin Play Off'larla sonuçlanma ihtimali bulunurken, ilk 8 takımın içinde bulunan Göztepe'nin de Avrupa Kupaları'na katılma yarışı bulunuyor. Göztepe ayrıca Süper Lig'de taraftar kartı sayısında da 8. sırada bulunuyor. 85 bin 453 kartla sarı kırmızılılar, 117 bin 495 kartla Antalyaspor'un bir basamak altında yer alıyor. Bu alanda zirvede 1 milyon 90 bin 928 passolig kartı sayısıyla Galatasaray geliyor. 

Play Off olursa yarışa katılacak

Koronavirüs sebebiyle ligin olduğu gibi tescil edilmesi ve Play Off oynanması ihtimali bulunuyor.

Eğer Play Off oynanırsa 8. sırada yer alan Göz Göz, Avrupa Kupaları yarışı için Play Off'a katılacak. Süper Lig'de 2011-12 sezonunda da Play Off uygulanmış. İlk 4 takım şampiyonluk grubunda, 5 ile 8. sıradaki takımlar Avrupa Kupaları yarışı için mücadele etmişti. Normal sezonda alınan puanların yarısı hesaba katılarak Play Off grubu başlamıştı.