Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, 2 gün sonra karşılaşacakları Göztepe'nin deneyimli forveti Demba Ba için, "Onun önümüzdeki sezon BJK formasını giymesini istiyoruz" açıklaması spor camiasında büyük tepki topladı. Başkan Orman'ın Göztepe maçına 2 gün kala bu tarz bir açıklama yapmasını etik bulmayan futbol tutkunları, "Efendiliğiyle her zaman övünen Beşiktaş'ın başkanına bu açıklama yakışmadı" yorumunda bulundu. Siyah beyazlıların başkanı Fikret Orman, bugün kendi statlarındaki oyun merkezinin açılışında çarpıcı ifadelerde bulundu.
Siyah-beyazlı kulübün Başkanı, Vagner Love'un lifinin koptuğunu Göztepe maçında forma giyemeyeceğini açıkladı. Ardından söz Demba Ba'ya gelirken, Başkan Orman, "Demba Ba çok önemli bir oyuncu, biz de onun Beşiktaş'ta forma giymesini istiyoruz. Demba Ba'nın kontratı bitiyor, önümüzdeki sezon Beşiktaş'ta oynamasını arzuluyoruz" diye konuştu.
Göztepe'nin en formda oyuncusu hakkında maça az bir süre kala yapılan çarpıcı açıklamalar sonrası özellikle sarı kırmızılı taraftarlar küplere bindi. İzmir ekibinin etkin taraftar gruplarından "Göz Göz TV" yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: "Her konuşmasında ağzında şeref kelimesini düşürmeyen Efendi Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın haftasonu oynayacağımız maç öncesinde futbolcumuz Göztepe ile ilgili yaptığı açıklamayı şiddetle kınıyor, kendisini onuru ve şerefi ile başbaşa bırakıyoruz." Göztepeli futbolseverlerin yakından takip ettiği "Göztepe.com" sosyal medya hesabı da, "Basında çıkan ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü başkanı Fikret Orman'ın söylediği , "Demba Ba Sezon Sonu Beşiktaş'ta" başlıklı haberi şaşırmadan ve gülerek okuduğumuzu belirtmek isteriz. Orman'ın "Bu haftaki rakibimizin oyuncusu hakkında konuşmak doğru olmaz" ifadesini kullandıktan sonra "Sezon sonu sözleşmesi bitiyor, oturur konuşuruz" demek hangi doğruluğa sığmaktadır? Beşiktaş Jimnastik Kulübü başkanının, Demba Ba'yı devre arası 3.isim olarak bile risk edemezken, şimdi çıkıp maça iki gün kala seneye bizde olmasını isterim demesi efendilik değil terbiyesizliktir" ifadelerini kullandı.
Taraftarlar da twitter ve facebook hesaplarından Fikret Orman'ın yaptığı etik dışı açıklamayı şu şekilde eleştirdi: "Fikret Orman Demba Ba'yı sezon sonu istiyoruz demiş ama eksik söylemiş. Tamer Tuna’yı da teknip ekipte görmek istiyoruz deseymiş tam olurmuş. Göztepe maçı öncesi kendine efendi misyonu yüklenen bir kulüpten üzücü bir açıklama olmuş". "Eğer bu açıklamayı kabul ediyorsan Göztepe mağlubiyetini baştan kabul ediyorsun demektir. Eğer bu açıklamayı sen kabul ediyorsan Türkiye Futbol Federasyonu etik ahlaki kuralları ihlal ettiriyorsun demektir." "Fikret Orman'ın maç öncesi ''Demba Ba'nın sözleşmesi bitiyor. Önümüzdeki sezon Beşiktaş'ta görmek isterim.'' açıklamaları etik değildir, sözde efendilikten bahsedenler, karizmalarını yerle bir etmiştir.