Ligde üst üste aldığı yenilgiler sonrasında Teknik Direktör İlhan Palut'la yollarını ayıran Göztepe'de yeni teknik direktör arayışı devam ediyor. Ünal Karaman başta olmak üzere görüşmeler sürerken transfer çalışmaları da hız kesmedi. Fakat taraftarlar ve tüm spor kamuoyunun merak ettiği konu transferi kim yapıyor? Hernüz teknik drirektörü olmayan kulübün kime göre, ya da neye göre futbolcu aldığını kimse anlayamadı. Taraftarlar sosyal medya sitelerninden Başkan Mehmet Sepil'e bu soruları yöneltirken başkandan henüz bir cevap gelmedi. Yapılan transferler teknik direktörün sistemine uyacak mı?  Ya da bir teknik direkrtör ile anlaşıldı henüz açıklanmıyor da transferi o mu belirliyor? Göztepe kulübü için merak edilen konuların başında geliyor. 

Stewart'ı Palut istemedi

Ayrıca yönetimin bir menajerlik şirketine kulübün yüzde 15'ini sattığı iddia edilirken o gruptan bir ismin Sportif Direktör olarak getirildiği iddiaları taraftarı adeta çılgına çevirdi. Özellikle yabancı futbolcuların transferinde bu şirketin ortakları ya da birlikt iş yaptıkları kişilerin devrede olduğu  belirtiliyor. Kulübün menajerler aracılığı ile son olarak İngiltere'nin Hull City takımında forma giyen orta saha Kevin Stewart'ı İzmir'e getirdiği belirtilmişti. Ancak teknik direktör İlhan Palut'un son 1 yıldır sahalara çıkmayan 27 yaşındaki Jamaikalı oyuncuyu idmana dahi almadığı açıklandı. Stewart'ın ise Palut'un bu tutumu nedeniyle antrenmana çıkmadan İngiltere'ye döndüğü dile getirildi. Stewart, bu sezon hiçbir takımda 1 dakika bile görev almadı. Tecrübeli oyuncu Premier Lig'de Liverpool forması giyip, Tottenham'ın altyapı takımlarında görev aldı. 

Esiti ile anlaşma sağlandı

Göztepe'nin, Yunan ekibi Paok'ta forma giyen orta saha Anderson Esiti ile prensipte anlaştığı ifade edildi. Paok'un da Esiti'yi kadroda düşünmediği ve Göztepe ile büyük ölçüde anlaşma sağladığı kaydedildi

Ankaraspor'dan Beykan Şimşek ve Belçika'nın Anderlecht takımından Peter Zulj ile sözleşme imzalayan Göztepe'nin, Yunan ekibi Paok'ta forma giyen orta saha Anderson Esiti ile prensipte anlaştığı ifade edildi. Paok'un da Esiti'yi kadroda düşünmediği ve Göztepe ile büyük ölçüde anlaşma sağladığı kaydedildi. Nijeryalı oyuncunun hafta sonuna kadar Göztepe'ye imza atacağı vurgulandı. İlk Avrupa deneyimini Portekiz'de yaşayan 26 yaşındaki futbolcu, bu ülkede Leixoes ve Estoril formalarını giydi. 

Hoca adayların artıyor

Ardından Belçika'nın yolunu tutan Esiti, Gent'te oynadıktan sonra geçen sezon Yunan temsilcisi Paok'a imza attı. Bu sezon Paok'ta 13 resmi müsabakaya çıkan deneyimli oyuncu toplam 471 dakika süre aldı. Esiti 2 defa da Nijerya Milli Takımı'nda top koşturdu. Yönetimin teknik adam konusunda ise Ünal Karaman, Tolunay Kafkas ve Bülent Kormaz üçlüsünden birini dümene geçirmeyi düşündüğü öğrenildi. Ligde kötü günler geçiren Göztepe, cumartesi günü İttifak Holding Konyaspor deplasmanına yardımcı antrenörler yönetiminde çıkacak.

İki oyuncu gözden düştü

Konyaspor maçının hazırlıklarına devam eden Göztepe'de beklentilerin altında kalan Marcio Mossoro ve Stefano Napoleoni ile yolların ayrılabileceği iddia edildi. İki futbolcunun kulüp bulması durumunda sarı-kırmızılılarla vedalaşması beklenirken, yönetimin de bonservis konusunda gereken kolaylığı sağlayabileceği dile getirildi. Mossoro bu sezon 14 lig maçına çıkıp 1 gol attı. Lig başından bu yana sakatlıklarla boğuşan Napoleoni ise 10 karşılaşmada 1 defa gol sevinci yaşadı. Göztepe'de Çin'e transferi gündeme gelen ancak durumu halen belirsiz olan Guilherme de 4 maçtır forma giymiyor.

Neredesin Guilherme?

Çin'den bir kulübün, deneyimli oyuncunun sözleşmesinde yer alan serbest kalma maddesinden yararlanıp Guilherme'yi satın almak için sarı-kırmızılılarla anlaştığı ifade edilmişti. Sürpriz gelişme üzerine Guilherme deplasmanda oynanacak Galatasaray maçının kadrosundan çıkarılmıştı. O günden sonra forma giymeyen yıldız futbolcudan bir daha haber alınamadı. Kulüp kaynakları Guilherme'nin imzayı attığına ya da kulüpten ayrıldığına dair bir bilgi geçmedi. Göztepe'ye sezon başında Trabzonspor'dan gelen 29 yaşındaki oyuncu, sarı-kırmızılılarla 2 yıllık sözleşme imzaladı. Göz-Göz ile Süper Lig'de 10 maça çıkan Guilherme, 730 dakika sahada kalıp, 3 gol attı, 1 de asist yaptı.