Göztepe bu sezonki savunma ikilisi Latin Amerikalı oyunculardan kurulu. Brezilyalı Wallace Reis ve Titi ilk 6 maçta formayı kimseye kaptırmazken, Arjantinli Grillo ve yine Sambacı Kadu teknik heyetten görev bekliyor.

LEVENTKayserispor galibiyetiyle düzlüğe çıkan Göztepe'nin bu sezon savunması Güney Amerikalı futbolculara emanet. Kadrosunda 16 yabancı bulunan Göz Göz'ün defanstaki öncelikli tercihi Latin Amerikalı oyuncular oldu. Brezilyalı Wallace Reis ve Titi ligin ilk 5 maçında formayı kimseye kaptırmadı. Defans rotasyonundaki Arjantinli Grillo ve yine Sambacı Kadu ise idmanlardaki performansıyla Teknik Direktör Bayram Bektaş'a "Hazırım" mesajı verdi. Geçen sezon gösterdiği başarılı performansla beğeni toplayan Kadu'nun sakatlığını tamamen atlattığı ve antrenmanlardaki hırslı yapısıyla teknik heyetin beğenisini kazandığı öğrenildi. Sarı kırmızılı takımın Teknik Direktörü Bayram Bektaş, Portekizli kaleci Beto ile birlikte savunma oyuncularının aynı dili konuşmasının büyük avantaj olduğunu dile getirdi.

Titi geldi, Reis parladı


Bektaş, "Bu durum saha içindeki koordinasyonları açısından önemli bir etken. Örneğin geçen sezon bazı maçlarda eleştirilen Wallace Reis'in performansı Titi geldikten sonra inanılmaz bir derecede yukarı çıktı. Birbirlerini iyi tamamlıyorlar. Sakatlığını atlatan Kadu da çok yetenekli, sezgileri kuvvetli bir stoper. Arjantinli Grillo uzun sezonda mutlaka yer bulacaktır. Sadece Latin Amerikalı oyuncular değil, Fransızca, İngilizce konuşan futbolcularımız var. Biz ortak dil olan futbolda takım uyumunu yukarı çekerek, taraftarımıza başarılı bir Göztepe izletmek istiyoruz" dedi.


Adeta Birleşmiş Milletler


11'inin çoğu yabancı futbolculardan oluşan Göz Göz, bu sezon adeta Birleşmiş Milletler'i andırıyor.
Kadrosunda 16 yabancı yer alan sarı kırmızılı takımda 3 Brezilyalı(Titi, Reis, Kadu), 2 Portekizli (Beto, Castro), 2 Fransız (Gouffran, Ngando), 2 Arjantinli (Scarione, Grillo) ve Fildişi Sahilli(Traore), Senegalli (Gassama), Arnavut (Cikalleshi), İngiliz(Cameroon), Cezayirli (Ghilas),
Gabonlu(Poko) ve Kosta Rikalı (Borges) 1'er oyuncu bulunuyor. Scarione ve Ghilas satış listesine konmalarına rağmen, kulüp bulamayınca takımdan ayrı çalışmalarına devam ediyor.

Alpaslan yüzümü kara çıkarmadı


Kayserispor mücadelesinde attığı 1 gol ve hırslı futboluyla beğeni toplayan Alpaslan Öztürk'ün güvenini muhçup etmediğini ifade eden Bayram Bektaş, " Sezon başında Spor Toto 1. Lig'den geldi diye eleştiriler vardı. Ancak biz oyuncuyu yıllardır yakından tanıyoruz. Yurt dışında altyapı eğitimini almış, Süper Lig'de Kasımpaşa forması ile oynamış, potansiyelli bir oyuncu. Kayserispor mücadelesinde Poko'nun yokluğunda ön liberoda gayet başarılı oynadı. Attığı gol de tuzu biberi oldu. Alpaslan gibi diğer yerli oyuncularımız Samed, Yalçın, Erol'dan aynı çıkışı bekliyorum" cümlelerini kullandı.