Göz Göz'ün sezon başında Standard Liege'den kiraladığı Milos Kosanovic'in performansından memnun kalan yönetim, oyuncuyu sezon bitmeden bonservisiyle transfer etmek istiyor.

Bir yandan ligi bu sezon üst sıralarda bitirmek için yoğun çaba harcayan Göztepe, diğer taraftan yeni sezonun planlamasını yavaş yavaş yapmaya başlıyor. Sezon başında Belçika'nın Standard Liege takımından kiralık olarak kadroya katılan Milos Kosanovic, performansıyla sarı kırmızılıların gözüne girdi. Savunmadaki yerinde müdahaleleri, topu geriden iyi kurması ve duran topları iyi kullanarak bir çok asist yapan 27 yaşındaki oyuncu için Teknik Direktör Tamer Tuna olumlu rapor verdi. Yönetimin Milos'u sezon sone ermeden uygun bir bonservis bedeliyle satın almak istediği öğrenildi. Belçika ekibiyle 2020'ye kadar mukavelesi bulunan Sırp stoperin 1.5 milyon euro bonservis bedeliyle kadroya katılması bekleniyor. Kosanovic gibi kaleci Beto'da da erken davranmak isteyen Göztepeli kurmayların 1+1 yıllık opsiyonlu sözleşmesi bulunan deneyimli file bekçisinin mukavelesini uzatmayı planlıyor.

Tuna'nın gözü korkmuyor


Öte yandan Spor Toto Süper Lig'de pazartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Gençlerbirliği'ni yenerek 5 maç aradan sonra hanesine 3 puanı yazdırmayı hedefleyen Göztepe'de önemli eksikler teknik direktör Tamer Tuna'nın gözünü korkutmuyor. Kart cezalıları kaleci Beto ve orta saha Castro'nun yanı sıra sağ dizinden sakatlanan stoper Kadu'dan yararlanamayacak olan Tuna, "Elbet sürekli forma giyen oyuncularımızın Ankara'da görev yapamayacak olması handikap gibi görünebilir. Ancak biz bir takımız. Mevcut futbolcularımızın kalitelerinden şüphem yok" diye konuştu.

G.Birliği çıkış yakaladı


Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, Beto'nun yerine kalede Günay'ı, Castro'nun yokluğunda da orta alanda Poko'yu, Kadu'nun yerine ise stoperde Reis'i oynatması bekleniyor. Gençlerbirliği'nin de son haftalarda iyi bir çıkış yakaladığına değinen genç teknik adam, "Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren ekiplerle oynayacağımız maçlar kolay geçmeyecek. Osmanlıspor karşılaşmasında da bunu gördük. Her ekip, bize karşı özel önlemler alıyor, çünkü biz hedef takımız. Ancak ne olursa olsun futbolun güzelliklerini sahaya yansıtarak tamamen galibiyet için mücadelemizi vereceğiz" yorumunu yaptı.