Göztepe Kosta Rikalı futbolcusu Celso Borges, çok renkli bir kişilik. Rock müzik grubu bulanan ve bateri çalan Borges, piyano çalıyor, 4 dil biliyor ve İsveç'te oynarken emanet formayla maça çıkmışlığı bile var.

LEVENTGöztepe'nin yaz transfer döneminde renklerine bağladığı Kosta Rikalı Celso Borges, renkli kişiliğiyle dikkat çekiyor. İspanya'nın ünlü kulüplerinden Deportivo'da başarılı 4 sezon geçiren, ülkesiyle 2014 Dünya Kupası'nda çeyrek finale çıkarak Kosta Rika'nın kahramanlarından biri olan 30 yaşındaki orta saha, saha dışındaki yaşamıyla ilginç bir karakter.Borges, Rock müziğin büyük bir hayranı ve aynı zamanda yetenekli bir müzisyen. Bateri çalan deneyimli futbolcunun sosyal medyada bir çok videosu bulunuyor.

Hayır konseri verdi


Perulu komedyen ve müzisyen Kurt Dyer'la birlikte çaldığı "System Of a Down" grubunun Toxicity şarkısını Youtube'de paylaşan Borges, 125 bin kez görüntülendi. Onun müzisyenliği kişisel denemelerle de sınırlı kalmadı. Haziran 2017'de Kosta Rika'nın San Jose şehrinde Hard Rock Cafe'de bir hayır konserine çıktı. Borges, konserde en sevdiği gruplar Nirvana, Metallica, Foo Fighters, Pink Floyd ve Guns and Roses'ın parçalarını çaldı. Yeşil sahada yıllarca onbinlerce kişinin önünde futbol oynamasına rağmen, Borges sahnede gergin olduğunu itiraf etti.

Piyano çalıyor 4 dil biliyor


Celso Borges, Kosta Rika'da kendi ülkesinin medyası tarafından takımın beyni olarak tanımlanıyor. Dünyaca ünlü yıldızlar Real Madridli Keylor Navas, usta sol ayak Bryan Ruiz ve Joel Campbell'e rağmen liderlik vasfını Borges'in taşıdığı düşünülüyor. Baterinin yanı sıra, piyano çalmasını da bilen entellektüel futbolcu, aynı zamanda basketbol, karate, beyzbol ve atletizmde de çocuklara ders veriyor. Ancak tecrübeli oyuncunun yine de en sevdiği iş futbol ve ondan vazgeçemiyor. Borges kendini geliştirmiş ve dört dile hakim bir karakter. 12 yaşına kadar Brezilya'da doğdu ve büyüdü. Böylece İspanyolca ve Portekizce konuşuyor, ayrıca İskandinavya'da oynadığı dönemde İsveççe ve İngilizce öğrendi.

Borgesler Dünya Kupası'na abone


Borges'in babası, Kosta Rika'daki en ünlü spor figürlerinden biri olan Alexandre Guimaraes.
Guimaraes, 1990 yılında ülkesinin ilk kez katıldığı Dünya Kupası'nda son 16'ya ulaşmasında başrol oynamış bir futbolcuydu. Baba Borges ayrıca, 2002 ve 2006 yıllarında Dünya Kupası'nda forma giydi. Oğul Celso Borges ise 2014 ve 2018'de Kosta Rika'nın orta sahadaki beyni oldu. Böylece baba ve oğul Kosta Rika tarihinin her Dünya Kupası katılımında yer alma başarısı gösterdi. "Babam, elde ettiği her şeyden dolayı futbolda ve hayatta en büyük idolüm" diyen Göztepeli Borges, "Babam yerel ligde büyük bir başarı kazanmadı ama Kosta Rika sporunda ikonik bir figürdü" ifadelerinde bulundu.

Babasıyla karşı karşıya geldi


Celso Borges'in en unutamadığı anılardan biri 2007 yılında Olimpiyat Oyunları eleme turnuvasında
Panama'yı çalıştıran babasıyla karşı karşıya gelmesi oldu. Penaltı atışlarına giden karşılaşmada Kosta Rika adına son vuruşu yapan Borges, atışı kaçırdı ve babasının çalıştırdığı Panama üst tura çıktı. Borges, hayal kırıklığından sonra, babasını kutlayamadı ve gözlerini uzun süre ondan alamadı.
Yıllar sonra Borges, o penaltının intikamını alacaktı. 2014 Dünya Kupası'nda son 16 turunda karşılaştıkları Yunanistan sınavı penaltılara gitmiş ve bu kez topu ağlara yollayarak Kosta Rika'nın çeyrek finale yükselmesine yardımcı olmuştu.

Emanet formayla maça çıktı


Kosta Rikalı oyuncu, 2014 yılında İsveç'in AIK Stockholm takımında oynarken eşine az rastlanır bir olaya dahil oldu. O dönem Fransız kulübü Evian'dan gelen transfer teklifini kabul eden Borges ayrılmaya hazırlanırken AIK'teki hocası son bir kez Goteborg karşısında onun 11'de oynamasını söyledi. İsveç'ten ayrılan deneyimli futbolcu, eski antrenörünü kırmaz ve uçağa atlayıp maçın oynanacağı Goteborg'e gitti. Ancak AIK'in malzemecisi, Borges'in takımdan ayrıldığını düşünerek formasını Goteborg'a götürmemişti. Borges de bir forma bulabilmek için bölgedeki barları ziyaret ederek taraftarlardan forma bulma derdine düştü. Neyse ki kendi adını taşıyan bir forma bulan oyuncu, sponsor yazılarındaki bir kaç rötüşle maça çıkabildi. Borges emanet formayla 90 dakika oynadı ve takımının maçı 2-0 kazanmasında büyük faktör oldu. Ardından Borges'in Evian'a transferi yattı ve Ocak 2015'te daha kariyerli bir takım olan Deportivo'ya imza attı. AIK'in hocası maçtan sonra yaptığı açıklamada kendilerini kırmadığı için Celso'ya teşekkür ettiklerini ifade etti.