Haber/  Levent ARIÖZ

Devre arası transfer döneminde kolları sıvayan Süper Lig ekibi Göztepe, eksik gördüğü mevkileri doldurmak için 3 futbolcunun peşine düştü. Sarı kırmızılılar, geçen sezonu Kasımpaşa'da kiralık geçiren Austria Wien'in orta saha oyuncusu Tarkan Serbest, AEK Atina takımının 10 numarası Petros Mantolas ve Polonya 1. Lig takımı Korona Kielce'nin stoperi Adnan Kovacevic ile ilgileniyor. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak oynadığı Kasımpaşa'daki performansıyla beğenilen 25 yaşındaki ön libero için sarı kırmızılı yönetim satın alma opsiyonlu kiralık teklifini iletti. Orta sahada Poko'nun sakatlığı, Borges'in formsuzluğu sebebiyle Castro ve Soner'e alternatif bulamayan Göz Göz'ün Tarkan transferini bitirmek için ısrarcı olduğu belirtildi.

Mantolas'ta bonservis pazarlığı var

Yunanistan'ın AEK takımında forma giyen 28 yaşındaki Petros Mantolas için ise bonservis pazarlığı var. 2 milyon euro bonservisi bulunan Yunan 10 numaranın fiyatının aşağı çekilmesi halinde transferin bitmesi bekleniyor. Bilindiği üzere Göz Göz'un forvet arkası mevkiinde Oscar Scarione'nin ayrılmasından beri orjinal bir 10 numara bulunmuyor. Savunma hattına da takviye isteyen Teknik Direktör İlhan Palut'un Boşnak stoper Adnan Kovacevic'in transferi için yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Dün İstanbul'a iniş yapan 26 yaşındaki defans oyuncusunun kendisini isteyen Kayserispor ve Göztepe ile bir görüşme yapacağı ve ardından kesin kararını vereceği öğrenildi.

Tarkan'ın Kasımpaşa geçmişi var

Göztepe'nin transfer listesinde savunma hattı için düşündüğü Adnan Kovacevic 26 yaşında. Kariyerine Bosna Hersek ekibi Travnik'te başlayan Kovacevic , FK Sarajevo'nun ardından 2017 yılından beri Polonya Ligi ekiplerinden Korona Kielce'de top toşturuyor. Deneyimli oyuncu bu sezon 20 maçta forma giyip takımının vazgeçilmezlerinden oldu. 10 numara bölgesi için transferi planlanan Petros Mantolas ise Skoda Xanthi ile başladığı futbol geçmişinde 2014'ten bu yana AEK Atina'da top koşturuyor. Mantolas geride kalan sezonda 14 karşılaşmada 5 kez ağları sarstı. Tecrübeli futbolcunun Avrupa Ligi elemelerinde de 4 müsabakada 3 golü bulunuyor. Ön libero transferinde liste başı olan Tarkan Sertbest'se uzun süre Austria Vien'de görev aldıktan sonra, geçen sezon kiralandığı Kasımpaşa'da 33 karşılaşmada 2 gol attı. Tarkan bu sezon ise geri döndüğü Austria Vien'de 15 maça çıktı.