Haber/ Levent ARIÖZÜçüncü Lig İkinci Grup'ta yaptığı çıkışla 3. sıraya kadar yükselen Karşıyaka, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nin bakımda olması sebebiyle 1 haftada 4 farklı antrenman sahasında çalışmış olacak.

Kaf Kaf, yaklaşık 10 gün önce Selçuk Yaşar Tesisleri'nin periyodik bakıma girmesi sonrası ilk olarak Altay'ın kullandığı Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nde çalışmıştı. Ardından Menemen'de bulunan Seyrek Sahası'nda idman yapan Kaf Kaf, dün Atatürk Stadı yan sahalarında hafta sonundaki karşılaşmaya hazırlandı. Pazar günkü rakip Cizrespor'un sahasının suni çim olması sebebiyle Atatürk Stadı tercih edilirken, Karşıyaka'nın kendi evine kavuşmadan önceki son rotası Çiğli Belediyesi Efsaneler Sahası olacak.

Hafta başında evine dönecek

Bugün Efsaneler Sahası'nda maç öncesi son hazırlıklarını yapacak yeşil kırmızılılar, cumartesi günü Cizre'ye hareket edecek. Ankara aktarmalı olarak hava yoluyla Şırnak'a gidecek kafile, otobüsle Cizre'ye ayak basacak. Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki bakım çalışmaları yaklaşık 10 gün önce başlamıştı. Ara ekim yapılarak, ilk önce zemin havalandırıldı. Sahanın üzerine gübre ve çim atılırken, zeminin düzleşmesi, çukurlaşma olmaması için kum döküldü. Şu anki süreçte çimin tekrar kök salarak zemine oturması bekleniyor. Yapılan son kontrolün ardından Cizre maçı dönüşü Karşıyaka'nın yeniden Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde çalışması bekleniyor.

Tolungüç'ten suni zemin eleştirisi

Karşıyaka Teknik Direktörü Soner Tolungüç, pazar günü deplasmanda Cizrespor'la oynanak karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu. İyi bir yolda olduklarını kaydeden Soner Tolungüç, " Daha iyi olmak için çalışıyoruz. Bulunduğumuz grup hem çok kaliteli, hem de seyahat açısından baya zorlu. Biz işimize bakmaya çalışıyoruz. Ağrı, Cizre, Erbaa derken ülkenin bir ucundan diğerine gidiyoruz. Yorgunluk elbette oluyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun alt liglerdeki takımlara biraz daha önem vermesini, yatırım yapmasını diliyoruz. Şartları iyileştirmek, zorlukları aşmak federasyon ve ülkemizin işi. Onlar da ellerinden geleni yapıyorlar. Grubumuzda birden fazla takım suni zeminde çalışıyor. Çocukların boğasına, gözüne kaçan sağlıksız bir ortamda galibiyet mücadelesi veriyoruz. Normalde 1 kez sekecek top, sentetik sahada 3-4 kez canlanıyor. Maçın aksiyonunu bozuyor. Hem sahayla, hem de rakiple mücadele ediyorsunuz. Bu da bizi zorluyor. Biz yine de zorlukların farkında olarak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz ve Cizre'den galibiyetle döneceğiz" dedi.