U12 İzmir Cup'ın ikinci gününde de heyecan fırtınası esti. İlk gün 168 maçta fileler 379 kez havalanırken turnuvanın ikinci günde de tribünler ve sahada adeta futbol bayramı yaşandı.

Altınordu'nun 21 ülkeden 56 takımın katılımıyla düzenleyip açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Alex de Souza'nın yaptığı 5. U12 İzmir Cup'ın ikinci gününde de heyecan fırtınası esti. İlk gün 168 maçta fileler 379 kez havalanırken turnuvanın ikinci günde de tribünler ve sahada adeta futbol bayramı yaşandı. Final serisi oynamaya hak kazanan 32 takım, ikinci gün sabah seansında bu kez ilk 16 mücadelesi verdi. Çocukların birbirinden zorlu mücadeleye çıktığı, bol gollü karşılaşmaların sonunda ilk 16 Athletic Bilbao, AZ Alkmaar, Beroe, Standard Liege, Galatasaray, Twente, Bursaspor, Porto, Altınordu Kırmızı, Odense, Midtjylland, Brommapojkarna, Anderlecht, Sivasspor, Krasnodar ve Fenerbahçe şeklinde oluştu. U12 İzmir Cup'ta final müsabakaları bugün oynanacak.

Altınordu Play Off aşkına


SPOR Toto 1. Lig'de geçen hafta Akın Çorap Giresunspor deplasmanından golsüz beraberlikle dönen Play-Off potasındaki Altınordu, bugün kendisi gibi Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren Ümraniyespor ile evindeki kritik maçta karşı karşıya gelecek. Bornova Stadı'nda Suat Arslanboğa'nın yöneteciği maçın başlama düdüğü saat 18.00'de çalacak. Kırmızı-lacivertlilerde sakatlıkları süren Kerim Alıcı ile Barış Alıcı müsabakada forma giyemeyecek. Sıralamada 49 puanla 5. basamakta yer alan Altınordu'nun Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, son 5 haftaya 53 puanla direkt Süper Lig hattında giren Ümraniyespor'un güçlü bir rakip olduğunu söyledi. İç sahada kayıp yaşamak istemediklerini belirten Eroğlu, "Rakibimizle aramızda 4 puan var. Kazanırsak ilk 2 yarışı için önemli bir avantaj yakalarız. Takımıma güveniyorum" dedi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynan karşılaşmayı Ümraniyespor 2-0 kazanmıştı.