Haber/ Levent ARIÖZ

Korona virüslü futbolcu sayısının fazlalığı sebebiyle bir türlü tam takım sahada olamayan ve TFF 1. Lig'de 2020-2021 sezonuna istediği gibi başlayamayan Altay, Fair Play tablosunda zirvede yer aldı. Oynadığı 6 lig maçında hiç kırmızı kart görmeyen siyah beyazlılar, sadece 12 sarı kart görüp ligin en centilmen takımı oldu. İzmir ekibi gibi TFF 1. Lig'de 11 takım hiç kızarmazken, Altay 12 kez sarı kart kart görerek en yakın rakibinden 6 sarı kart daha az aldı. Siyah beyazlılar, bu sezon penaltı konusunda da şanssızdı. İzmir ekibi ligde beyaz noktaya gidemeyen 6 kulüpten biri oldu. Ligde en çok penaltıya giden takımlar, 3'er kez beyaz noktaya giden Boluspor, Tuzlaspor ile 2 kez penaltı alan Menemenspor, Eskişehirspor, İstanbulspor, Ümraniyespor, Keçiörengücü ve Balıkesirspor oldu.

Altay'ın gezgini Lokman

Bu sezon çok tecrübeli bir takım kuran Altay'ın deneyimli savunma oyuncusu Lokman Gör, kariyerinde bir çok takımda forma giymiş bir isim. 10. takımı Altay olan 1990 doğumlu stoper futbol hayatına Pendikspor'da başladı. Ardından Antalyaspor'da adını duyuran 29 yaşındaki futbolcu, Samsunspor, Ankaraspor, Şanlıurfaspor, Göztepe, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor ve Alanyaspor'da top koşturdu. TFF 1. Lig'de 148 kez forma giyerek bu ligin en tecrübeli ayaklarından olan Lokman, 40 defa da Süper Lig arenasında boy gösterdi. Bu sezon Altay'da inişli çıkışlı bir performans gösteren tecrübeli stoperin sözleşmesi 2022 yılında sona eriyor.

Paixao'nun hedefi yine gol krallığı

TFF 1'inci Lig temsilcisi Altay'da son iki sezonun gol kralı Marco Paixao, bu sezon gol krallığı yarışında yeniden zirveye çıkmak istiyor. Rakip fileleri 6 kez sarsan Portekizli santrfor, atacağı gollerle 7'şer golü bulunan Adana Demirsporlu Mehmet Akyüz ve Bursasporlu Ali Akman'ı geride bırakmayı hedefliyor. Siyah-beyazlı formayla 1'inci Lig'de 2018-19 sezonunda 29 gol, geçen sezon ise 22 gol kaydeden Marco Paixao, kalan haftalarda şampiyonluk hedefleyen İzmir ekibinin yine en önemli gol silahlarından biri olacak. Koronavirüs vakaları nedeniyle ligdeki 2 maçı ertelenen Altay'da Paixao şimdiye kadar Eskişehirspor (4), Adana Demirspor ve Altınordu ağlarını havalandırdı.

Cenk Özkaçar Lyon'un ikinci takımında oynuyor

Altay'dan sezon başında 1 milyon 500 bin euro bonservis bedeliyle Fransa'nın Lyon kulübüne transfer olan Cenk Özkaçar takımının B takımında forma giyiyor. A takımla sürekli idmanlara çıkan 20 yaşındaki stoper ülkeye alışması için şu an için Fransa 4. Ligi olarak kabul edilen Ulusal Lig 2'de yarışan Lyon B'de 2 kez şans buldu. Rumilly Vallières maçında 90 dakika, Louhans-Cuiseaux karşılaşmasında 37 dakika forma giyen 2000 doğumlu oyuncu 1 de sarı kart gördü. Cenk'in devre arasında daha çok şans bulacağı bir takıma kiralanması da ihtimaller arasında bulunuyor.