Çeyrek finale yükselmeyi garantileyen ve hedefini şampiyonluk olarak belirleyen FIBA Europe Cup’a Pınar Karşıyaka'nın pivotu Jordan Morgan damga vurdu. FIBA resmi internet sitesinde yayımlanan verilere göre Morgan en yüksek verimlilik puanı üreten ve sayı kaydeden isim olurken, en çok ribaund alan dördüncü oyuncu oldu. Bir diğer Türk temsilcisi Bahçeşehir Koleji’nde ise Mangok Mathiang çok yönlü performansını verimlilik puanı sıralamasında Jordan Morgan’ın, en çok blok yapan oyuncu sıralamasında Klavs Cavars’ın hemen arkasında yer alarak taçlandırdı. Mathiang aynı zamanda Travis Taylor ile birlikte en çok ribaund alan oyuncu konumunda.

Çalışmalar sürüyor

Öte yandan yeşil kırmızılılar, ING Basketbol Süper Ligi’nin 20. haftasında oynayacağı Gaziantep Basketbol karşılaşmasının hazırlıklarını sabah saatlerinde gerçekleştirdiği antrenman ile sürdürdü.

Kaf Kaf, atletik performans antrenörü Tolga Altun yönetiminde iki grup halinde fitness çalışması gerçekleştirmesinin ardından yardımcı antrenör Engin Gençoğlu yönetiminde şut ve fundamental çalışmaları gerçekleştirdi. Milli takımlarında bulunan  Semih Erden, Metecan Birsen, Amath M’Baye ve Jordan Morgan antrenmana katılmadı. Sakatlığı bulunan Görkem Doğan’ın tedavisine ise devam edildi. İzmir ekibi, hazırlıklarını akşam saatlerinde gerçekleştireceği antrenman ile sürdürecek.