Özel/Ozan SİRMEN-Spor Toto 1. Lig'de ilk 6 hafta sonunda 8 puanla 11. sırada yer alan Göztepe, sil baştan kurduğu kadroda bazı oyunculardan tam verim alırken, bazılarından yeteri kadar yararlanamadı. Emir Ortakaya, Ekrem Kılıçarslan, Obinna Mamah gibi yeni transferler takıma kısa zamanda uyum sağlarken, Spor Toto 1. Lig'in en değerli oyuncusu Isaac Atanga, Göz Göz'e şu ana kadar tam olarak adapte olamadı. Dünyada ünlü spor istatistik sitesi "Transfermarkt" in verilerine göre Atanga 2 milyon 500 bin euroluk değeriyle ilk sırada bulunuyor. İkinci basamakta 1 milyon 800 bin euroluk değerleriyle Adanasporlu Aaron Leya Iseka, Eyüpsporlu Olivier Thill ve Bandırmasporlu Fatih Kurucuk yer alıyor.

OBİNNA'NIN TAKIM ARKADAŞIYDI

Ancak ABD kulübü FC Cincinnati'den kiralanan Ganalı futbolcu, ligin en değerli oyuncusu gözükmesine rağmen ilk 6 hafta sonunda Göztepe'de beklenen performansı gösteremedi. Sadece 1 maçta ilk 11'de şans bulan ve toplamda 72 dakika sahada kalan 22 yaşındaki futbolcu gol ve asist katkısı sağlayamadı. Hücum kanatlarındaki rakipleri Yasin Öztekin ve Mamah'ın arkasında kalan genç futbolcu milli takım arasında toparlanıp yeni anlaşılacak hocayla yeniden çıkışa geçmek istiyor. Cincinnati'de eski Göztepeli Obinna Nwobodo ile takım arkadaşı olan Atanga, en başarılı sezonunu 2019-20 sezonunda Danimarka kulübü FC Nordsjaelland'de yaşamış ve 25 maçta 7 gole imza atmıştı.

7 kiralık oyuncuyla zirvede yer alıyor

Spor Toto 1. Lig'de en değerli oyuncuyu kadrosunda bulunduran Göztepe, ayrıca kadrosunda en çok kiralık oyuncu bulunduran takım konumunda. 7 geçici transferi bulunan Göztepe'nin kiralık oyuncu listesi şu şekilde: İsaac Atanga(Cincinnati), Ali Akman (Frankfurt), Ajdin Hasic, Emirhan Delibaş (Beşiktaş), Mesut Kesik (Hertha Berlin 2), Ekrem Kılıçarslan (Gaziantep FK), Emir Ortakaya (Fenerbahçe). Göz Göz'ün ardından Bandırmaspor ve Tuzlaspor 6 kiralık oyuncuyla bu listede 2. sırayı paylaşıyor.

Yasin kaldığı yerden devam

Göztepe'deki ilk döneminde de başarılı bir performans gösteren Yasin Öztekin, 2. Göz Göz döneminde de ilerleyen yaşına rağmen maksimumana sergiliyor. 2 gole imza atan 1987 doğumlu futbolcu, 6 karşılaşmanın tamamına 11'de başladı. Geçen sezon Samsunspor'daki 12 gollü formunu bu yıl da devam ettirmeye kararlı olan tecrübeli isim, takım kaptanı olarak sorumluluktan kaçmadığını da gösteriyor.